‘Gonite me u zatvor, neću’: Viralna snimka djece iz Jugoslavije – Emotivni trenuci..

Društvenim mrežama širi se snimka nastala 1960-ih koja ilustrira odnos djece i njihovih roditelja prema školi tog vremena. Snimka izaziva smijeh, ali i tugu.

Mnogi postavljaju pitanje koliko se od tada promijenio odnos djece prema školi, dok su neki zaključili da mnoga djeca i danas ne vole školu. Prolazeći kroz sjećanja na vlastita neugodna iskustva iz školskih dana, ljudi dijele svoje misli.

Na početku snimke, otac objašnjava kako je njegova kći sedam godina išla u školu, završila pet razreda, ali ponovila šesti dvaput te odlučila prestati s obrazovanjem jer, po riječima oca, “propada”.

Voditelj pita oca zašto “dijete propada”, a on odgovara: “Pitajte je vi, što ću je ja pitati? Ja sam je pitao i mene je već zabolio jezik.”

Voditelj naglašava važnost školovanja, no djevojčica ostaje ustrajna: “Neću više nikad. Gonite me u zatvor, neću. Šta ćete mi sad kad neću?”.

Drugi otac također negoduje i iznosi neobične razloge zašto ne želi da mu dijete ide u školu: “Tamo se skidaju u gaće i idu na gimnastiku. E, moja neće jer ja to ne dam, to je moje.”

VIDEO: https://vm.tiktok.com/ZM6nTaE7E/