GRAD U SRBIJI MEĐU NAJBOLJIMA ZA ŽIVOT U EUROPI, a na istoj listi se nalazi i jedan grad iz susjedstva.

Kompanija Nomad Capitalist sastavila je listu najboljih malih evropskih gradova za miran život, a među njima se našao i jedan u Srbiji.

Dok mnogi ljudi vole užurbanost gradskog života, većina je zainteresovana za mirne gradove sa odličnim životnim standardom i malim porezom.

Listu čine Plovdiv (Bugarska), Portimao (Portugal), Andora la Vela (Andora) i verovali ili ne, čak dva grada sa naših prostora – Tivat i Novi Sad.

“Ako želite lepotu Monaka, ali se nadate da ćete živeti skromnim životom, onda je ovaj grad u Boki Kotorskoj (Crna Gora) idealan za vas. Ima sve što biste ikada mogli poželeti, uključujući i jaht klub, ali jedva da ima 14.000 ljudi”, napisao je Nomad Capitalist o Tivtu.

Crna Gora ima tu atmosferu EU, ali je i dalje van njene direktne sfere uticaja. dodaju. Kako navode, jedina mana ove lokacije je što nije jedno od najjeftinijih mesta u Evorpi ili barem na Balkanu.

A šta su rekli o Srpskoj Atini?

“Ako želite da živite na periferiji Evrope, ali u zemlji sa velikim razvojnim potencijalom, onda je Srbija pravo mesto za to. Glavni grad Beograd ima sjajnu atmosferu, ali pravi dragulj Srbije je Novi Sad. Tokom leta to je idilično mesto za život. Prelepa priroda okružuje svaku ulicu. Cene su pristupačne u odnosu na Evropu.“

“Možda nije najdinamičniji grad, ali je prelep sa lakim pristupom Beogradu, koji ima više gužve ako je to ono što tražite”, zaključuju.

Kurir.rs/Telegraf