Instagram uklonio profil Jelene Karleuše: ‘Svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, svakom Crnogorcu je djed Srbin’

Instagram je izbrisao profil srpske pjevačice Jelene Karleuše. Do toga je došlo nakon što je objavila kontroverzne komentare koji su izazvali burne reakcije javnosti.

Njezin menadžer je potvrdio da je profil privremeno ugašen zbog velikog broja prijava s različitih IP adresa.

Također, otkazan joj je koncert koji je trebao biti održan u Crnoj Gori.

U svojim izjavama, Karleuša je spomenula osjetljive teme vezane uz nacionalnu povijest i odnose među zemljama Balkana, što je dovelo do kontroverzi.

“Nevjerovatno je kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vrijeme Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade.

Da Crna Gora po ko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalaze u toj istoj Srbiji i ne vide neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida, već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnjake”, započela je na Instagramu Karleuša.

“Jer svakom Crnogorcu je djed Srbin, svakom Hrvatu je djed ubijao Srbe, svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je djeda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire”, napisala je.

“Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvijek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji”, dodala je.

(DEPO PORTAL/dg)