IZ DF-a NUDE DOKAZ I TVRDE: “Konaković i danas laže!”

Nakon što je lider NiP-a Elmedin Konaković opužio predsjednika DF-a Željka Komšića da je od EU zvaničnika tokom zadnjeg sastanka delegacije EU i članova Predsjedništva BiH tražio da pregovori sa EU ne budu otvoreni, na što je Komšić ekspresno odgovorio i kazao da se radi o providnoj laži koja ne može proći pored toliko svjedoka razgovora, nastavljen je sukob na relaciji između ove dvije opcije.

Konaković se jutros ponovo okomio na Komšića te ovaj put poručio kako Komšić ne zagovara EU put BiH.

“Ja sam govorio šta su mi svjedoci tog sastanka rekli, šokiran sam da se on čudi što sam ja prenio ono što on pokazuje da misli. Da li postoji neko od vaših medija, iko kome je Željko Komšić poslao poruku da apeluje na otvaranje pregovora sa EU”, kazao je jutros Konaković.

Iz Demokratske fronte poručili su kako Konaković i danas laže, te su na da društvenoj mreži X pored Konakovićeve izjave objavili i izjavu Komšića iz Brisela kojom podsjećaju na Komšićev stav oko otvaranja pregovora sa EU.

“Imamo priliku i trebamo je zgrabiti”, izjavio je tada za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, sumirajući utiske sa samita EU-Zapadni Balkan u Bruxellesu.

Podsjećamo Komšić je tada kazao kako smatra da BiH i sve države regije Zapadnog Balkana zaista imaju veliku šansu i bili bi “neodgovorni prema svojoj budućnosti ako tu priliku ne iskoristimo.

“Okolnosti nam idu na ruku, nažalost nisu dobre, ali mi to možemo iskorisiti da napravimo jedan korak dalje, jedan bitan korak dalje u nekoj priči o integraciji BiH u Evropsku uniju, odnosno da ako ništa drugo u martu dobijemo početak pregovora sa EU”, zaključio je predsjedavajući Komšić u izjavi za Fenu.