“KAD odustaneš od svojih snova odustaješ od SEBE” – Osam stvari žena ne bi smijela raditi za muškarca…

Žene se često previše posvete muškarcu, prilagođavaju se njegovom rasporedu, interesovanjima – željama da često u svemu tome zaborave na sebe.

A onda, kada muškarac ode, plaču i kukaju zašto je otišao kada je sve bilo dobro. Postoje neke stvari koje ni jedna žena ne bi trebal raditi zbog muškarca bez obzira koliko ga voli, ako ne želi izgubiti sebe.

– Nikada ne odustaj od svojih snova; Šta god da se desi ne smiješ odustati od svojih snova jer tako odustaješ od sebe. Vaš san je svejtionik koji vam daje snagu, vjeru i energiju.

– Ne mijenjaj svoj ukus ni izgled ni za koga; Ti si ono što jesi i ne dozvoli da te niko prisiljava da se mijenjaš. Ti si odrasla žena i imaš pravo da odlučuješ šta želiš.

– Nemoj izdati svoje moralne principe; Držite se svojih pravila i principa i ne dozvolite nikome da ih krši. Ako to dozvolite samo ćete biti obezvrijeđeni i ismijavani.

– Ne odričite se svojih prijatelja; Vaši prijatelji su vaše bogatstvo koje ste stekli mnogo prije nego što ste upoznalisvog muškarca. On nema nikakvo pravo da vam to uskrati.

Možda mu se ne sviđaju vaši prijatelji, ali on nema nikakvo pravo da vam zabrani da se viđate sa njima. Niko nema pravo umjesto tebe odlučivati sa kim možeš komunicirati.

– Ne dozvolite da vas kontroliše i provjerava; Između dvoje ljudi u vezi treba postojati povjerenje, ali ako vaš partner zahtjeva da ga obavještavate o svakom svom koraku to treba d avam bude znak za uzbunu.

– Ne odustajte od svojih hobija i interesovanja; Nemojte odustajati od svojih hobija kako biste provodili vrijeme sa svojim muškarcem. Svako od vas bi trebalo imati vlastite aktivnosti van veze i to bi trebali poštovati.

– Ne slušaj ga kada kritikuje tvoj izgled; Ako vas je upoznao takve kakvi ste sada i ako ste mu se takvi svidjeli, zaštoonda nakon nekog vremena morate da se mijenjate zbog njega. To samo pokazuje da vas nikada nije iskreno ni volio. Ako već ima neke komplekse neka se sam bori protiv njih, a ne preko vas.

– Ne dozvolite nikome da krši vaše granice; U vezi bi trebao da vlada ir i harmonija i vaše granice ne bi smjele da se krše. To je jedini način da vaša veza opstane i traje. Nađite način da postignete kompromis, da budete saslušani, ali i da slušate bez predrasuda.

Pokušajte da se ne opterećujete nepotrebnim stvarima, mislima i zaključcima drugi ljudi. Naučite da budete svoji i budite sposobni osjetiti svoje unutrašnje potrebe, slušati svoju intuiciju i svoja osjećanja.

Ako vaš partner nakon nekog vremena odluči da se trebate promijeniti dobro razmislite o tome kako ne biste upropastili vlastiti život. Ako vas partner ne prihvata takvima kakvi ste to znači da ne prihvata vaše vrijednosti, vaše snova – a ni vas.

infopult.