KOMŠIĆ O PRESUDI EVROPSKOG SUDA U SLUČAJU “KOVAČEVIĆ PROTIV BiH”: “Ovo je pobjeda građanskog koncepta”

Nakon objavljivanja detalja presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju “Slaven Kovačević protiv BiH”, usledile su brojne reakcije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Vijesti.ba dao je komentar na presudu. Komentar prenosimo u nastavku.

“Sasvim logična i očekivana odluka Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Zapravo, još jedna u nizu odluka koje potvrđuju da živimo u diskriminatorskom uređenju, mimo svih standarda koji važe u iole demokratskim zemljama.

Ono sto je važno i što stalno treba ponavljati ljudima jeste da BiH sigurno neće postati članica EU, bez obzira sta ko pričao, dok se ne provedu sve odluke Suda za ljudska prava!

To nam je svima rečeno bezbroj puta i bilo bi dobro kada bi svi, kako domaći tako i strani “prijatelji”, to bez suvišnog licemjerja i laži, otvoreno kazali narodu u BiH. Bilo bi to korisno ako ništa drugo da napokon izađemo iz ovog začaranog kruga laži, licemjerja, besmislenog spinovanja i gubljenja vremena u kojem se za uspjeh proglašavaju lažni kompromisi sa fašizmom i šovinizmom!

“Ipak je ovo pobjeda građanskog koncepta”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.