KRENUO JE SA 650 EURA PRODAVATI MESO IZ GEPEKA, DANAS JE MEĐU VODEĆIM BIZNISMENIMA U EVROPI..

**Ovaj skromni čovjek, porijeklom iz sela Ferhati kraj Busovače, osvojio je simpatije javnosti svojom odlukom da ukloni sve hrvatske proizvode sa polica svoje trgovine i web shopa zbog ne priznavanja genocida u Srebrenici od strane hrvatskog predsjednika.**

Od tada, uživa veliku popularnost među našim ljudima širom svijeta koji rado troše novac u njegovim objektima ili naručuju online.

Ferhatovićeva kompanija u Beču trenutno ima dvije prodajne lokacije, restoran i web shop koji omogućava isporuku proizvoda u sve zemlje Evropske unije. Iako je poznat po mesnim proizvodima, Ferhatović je nedavno počeo flasirati i bosansku vodu u Austriji, a u planu ima i nekoliko projekata povezivanja BiH i Austrije.

Ibrahimović oduševio na Sanremu: Ušao uz veliki hit Lepe Brene..(VIDEO)

Sjedeći u restoranu na glavnoj bečkoj raskrsnici, Ferhatović je objasnio da sve što može, doveze iz BiH, od drveta do raznih materijala:

“Na kraju krajeva, ispadne dosta skuplje nego da kupim u Austriji, ali to je moj princip rada – sve što mogu naći u svojoj BiH, tamo i kupim i dovezem ovamo”, ističe s ponosom.

Senadin danas važi za jednog od najuspješnijih bosanskohercegovačkih biznismena u Evropi. U jednom od njegovih objekata zatekli smo oko 30 radnika, pa čak i jedan bračni par koji se iz Stockholma, čuvši za dobre uslove rada kod Ferhatovića, preselio u Beč i tu se zaposlio. Međutim, nije sve od početka kretalo glatko.

Sam naglašava da je ono što danas ima počeo graditi prije nekoliko godina sa svega 650 eura uštede.

“Tada sam imao ušteđenih 650 eura i troje djece. Meso sam kupovao i prodavao iz prtljažnika auta, i to s ponosom isticanem. To je bilo 2017. godine. Sada, hvala Bogu, sam najveći distributer mesnih proizvoda i ostalih balkanskih artikala u zemljama EU”, objasnio nam je.

Put je bio trnovit, ali je uvijek bio i ostao zahvalan Bogu na postignutom uspjehu, a u šali za sebe kaže da je “diplomirani automehaničar”:

“Ljudi misle da sam došao u Beč studirati. A ja kažem da sam, molim lijepo, diplomirani automehaničar. I to jedva. Deda je gurnao u to vrijeme, nosio sirove profesorima da prođem.”

POKAŽIMO LJUBAV: VRIJEME JE ZA UKUSNI LJUBAVNI NAPITAK(RECEPT)