MILETIĆ O DEŠAVANJIMA NA KOSOVU: “Mislim da će takvih slučajeva u budućnosti biti još. Neće ovo stati, jer kad..” (VIDEO)

Nakon što je jučer privreden, Milan Radoičić, koji je osumnjičen za organizovanje terorističkog napada na Kosovu, danas je pušten iz pritvora.

Njemu je zabranjeno da napusti teritoriju Srbije i da ide na Kosovo uz redovno javljanje policiji. U naredbi o provođenju istrage navodi se da je oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle.

Stručnjaci ovo vide kao spinovanje i pokušaj uvlačenja BiH u problem od kojeg Srbija nastoji oprati ruke.

“I bez tog spina postoje određenih sigurnosnih krugova intencije da se situzacija u BiH naruši, o čemu govori i moje današnje pitanje kad su u pitanju osoblje dioplomatske ambasade ruske federacije u BiH.

Ja ne mogu tvrditi da je to slučaj, ali forenzikom je to vrlo lako utvrditi. Ako utvrdite odakle noružanje, oprema, u kojoj je fabrici, porijeklo, iako nemojte da bježimo od činjenice da kriminalci u regiji mnogo bolje sarađuju od policijskih agencija tako da je ovdje svašta moguće. Suština i bit je za šta je to namjenjeno.

Mislim da će takvih slučajeva u budućnosti biti još. Neće ovo stati, jer kad je u pitanje Srbiju i područje Kosova mislim da će se stvari zaoštravati i u BiH”, rekao je Zlatko Miletić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Pogledajte prilog ovdje.