Mohamed Salah bez straha nastavlja pružati podršku narodu u Gazi!

Mohamed Salah, istaknuta figura u engleskom premijerligašu Liverpoolu, briljira na nogometnom terenu ove sezone, istovremeno se ističući kao zagovornik i podržavatelj palestinskog naroda u Gazi.

Nesebično izražava svoju podršku putem društvenih mreža, čak i kada su mnogi drugi nogometaši koji podržavaju Gazu povukli svoje izjave ili su raskinuli ugovore, prenosi Sop.ba

“Ono što je sada jasno je da se humanitarna pomoć Gazi mora odmah dozvoliti. Ljudi tamo su u užasnom stanju”, rekao je Salah u videoporuci objavljenoj na njegovim nalozima na društvenim mrežama, nakon što je Izrael pogodio bolnicu u Gazi.

Salah je poručio da su stanovnicima Gaze hitno potrebna hrana, voda i medicinske potrepštine.

“Pozivam svjetske lidere da se udruže kako bi spriječili daljnji pokolj bilo koje nevine duše. Čovječanstvo mora pobijediti”, dodao je.

Egipatski nogometaš, uputivši božićne čestitke svojim pratiteljima na društvenim mrežama, istaknuo je važnost podsjećanja na dešavanja u Gazi.

Osvrćući se na tradicionalni karakter Božića kao vremena okupljanja obitelji i slavlja, Salah je izrazio duboku tugu zbog brutalnog rata na Bliskom istoku, posebno ističući patnje i razaranja u Gazi.

U svojoj poruci, Salah je podijelio osjećaj boli s onima koji su izgubili svoje obitelji i najbliže u Gazi.

Upozorio je na opasnost zaborava i apelirao na ljude da ne postanu ravnodušni prema njihovoj patnji. Završavajući poruku, Salah je poželio sretan Božić, naglašavajući svoju financijsku podršku narodu u Gazi..