Možda niste znali, ali luk je odličan lijek za zubne probleme: EVO KAKO DA GA KORISTITE..


Eksperti kažu da luk može da ima nevjerovatan efekat na vaše zube poput prirodnog lijeka. Pogledajte na koji način vam može pomoći.
Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodan lijek.
Možda niste znali, ali luk je odličan lijek za zubne probleme. On može da izliječi zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javiti.
Stavite parče luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo. Razlog za ovo je vrlo jednostavan.
Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izliječi zubobolju, postoje i druge metode.
Ulje karanfilića je provjereni lijek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima, piše fokuzz.com. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mjesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predio utrne.
Analgetska svojstva kapi protiv kašlja mogu da smanje bol. Samo je potrebno da uzmete par kapi na bolno mjesto i zubobolja će se ublažiti.
Ispiranje usta analgetičkim svojstvima je takođe dobra ideja za smanjenje bola u zubima. Takođe možete da koristite četkicu za zube kako biste očistili zube od ostataka hrane i bakterija koje izazivaju zubobolju.
Stavite krastavac na bolno mjesto i osjetićete olakšanje na bolnom zubu.
Stavite toplu kesicu čaja na ugroženo područje i smanjite otok i bol uz pomoć tanske kiseline u čaju.
Isjecite parče đumbira na sitne komade. Žvaćite ga i držite na bolnom zubu neko vrijeme. Bol će se smanjiti. Pored ovoga probajte i luk.
(hayat.ba)