MUAMER ZUKIĆ: “Upozorenje iz SAD da Srbija gomila vojsku na granici sa Kosovom treba da upali alarm kod Bošnjaka.”

Delegat SDA u Domu naroda FBiH Muamer Zukić ističe da Bošnjaci trebaju biti svjesni situacije.

Zukić je kazao kako upozorenje iz SAD da Srbija gomila vojsku na granici sa Kosovom treba da upali alarm kod Bošnjaka.

“Portparol Bijele kuće John Kirby je izjavio da je Srbija podigla svoju vojsku na noge – artiljeriju, tenkove, pješadiju… kako je rekao – bez presedana!.

Pitam se – upali li se koja ‘lampica upozorenja’ kod Bošnjaka kad glas najinformisanije države na svijetu (USA) kaže da je Srbija spremna za rat i to bez presedana – što znači kao nikad dosad. A znamo koliko je puta Srbija ratovala i sad je spremnija nego bilo kad ranije. Naglašavam riječ sad, danas, momentalno…”, istakao je Zukić.

On je dalje postavio pitanje da li je Bošnjacima Srbija zemlja Zvezdi Granda, izletišta Zlatibor, Novaka, Jokića…

“Je li baš moguće da Bošnjaci u Srbiji ne vide nimalo zemlju koja je izvor genocida nad njima?! I to više njih, uz posljednji kojem je ova današnja generacija Bošnjaka svjedočila?

Zar ne vide bar malo Srbije u zločinima u Srebrenici i Potočarima, u desetinama hiljada ubijenih, u desetinama hiljada silovanih žena i djevojčica, u desetinama hiljada zatočenih i zvjerski mučenih u logorima, u stotinama hiljada protjeranih, u razrušenim gradovima i opustošenim selima…?

Jesu li Bošnjaci pored očiju i pameti baš toliko slijepi i uspavani”, pita Zukić.

Ističe da Srbija nije krenula da ratuje u Kini ili “negdje drugo preko sedam mora i sedam gora”.

“Nego se vojno grupišu tu, praktično ‘na nišanu’. Srbija se nije izvinila Bošnjacima, niti se odmakla od svojih pretenzija prema Bosni. Naprotiv!!!

Zato, zar Bošnjaci mogu i samo pomisliti da će ako ‘pukne’ na Kosovu, ovdje ostati SFF, Baščaršijske noći i drugi danas živući bosanski raskoš i blagostanje?! Ne, ne i ne.

Ako USA kažu, a rekli su, da je Srbija danas spremna za rat bez presedana, za Bošnjake više spavanja nema! Od danas svaki bosanskohercegovački patriota treba biti u pripravnosti bez presedana, a posebno oni koji su na najodgovornijim dužnostima”, rekao je Zukić na kraju.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02A4rgBLsT514AE7cG6ybAwA5XoMMWjZa4i6PjdGVGbAfGMFPtsFMRbhTUpb52Fz55l&id=100061304036550

(Slobodna-B)