Nasilni incident na pumpi odnio život mladog sportiste Filipa (21) – Policijska potraga u tijeku

Divan dečko, sportista, i to dobar – ovim riječima za Blic opisuje prijatelj Filipa Z. (21) iz Subotice, koji je u subotu uveče ubijen nakon okršaja sa grupom mladića na jednoj benzinskoj pumpi.

Filip Z. (21) iz Subotice ubijen je u pucnjavi, kada je grupa napadača iz automobila ispalila hice u mladića. Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedjelje, 14. i 15. oktobra, u Ulici Segedinski put, između Subotice i Palića, nedaleko od benzinske pumpe gdje je započeo sukob, u blizini marketa.

“Sjećam se kada je ponio titulu najboljeg”

Kako Blic saznaje, ubijeni mladić je najstarije dijete u porodici, ima mlađeg brata i mlađu sestru. U tom kobnom trenutku, kada su napadači ispalili hice, sa Filipom u kolima je bio i njegov mlađi brat koji je 2005. godište.

Mnogo mi je žao i teško što čujem da je ubijen Filip. Nevjerovatno i tužno. Divan dečko. Sportista, i to dobar. Trenirao je vaterpolo i bio je golman. Sjećam se kada je ponio titulu najboljeg na jednoj od utakmica, a sigurno da je bilo i više priznanja, ali ne uspijem sve da ispratim.

Koliko znam bio je u Vaterpolo klubu “Spartak – Prozivka”, ali posljednje dvije godine nije trenirao u Subotici, ne znam da li je negde dalje otišao. Sada kada ukucate njegovo ime samo se nižu tekstovi i fotografije na kojima i njegovo lijepo lice krasi uspjeh Subotičana – kaže za Blic Subotičanin koji je poznavao ubijenog mladića i neko vrijeme mu je bio i komšija.

Kako je ispričao, ubijeni Filip je završio srednju školu u Subotici za fizioterapeutskog tehničara, a vaterpolo mu je bila velika ljubav.

Na Instagram stranici vaterpolo kluba iz Šapca je prije dvije godine objavljeno da će klub “da se pojača sa golmanom iz Subotice, Filipom Z.”.

– Spremamo se da jako napadamo, ali i da protivnicima zadamo glavobolju pred našim golom. Filip će nam u tome pomoći! Dobro došao, Filipe! – poželjeli su mu dobrodošlicu u klubu iz tog grada.

Kako Blic saznaje tamo se nije dugo zadržao, kratko je za njih igrao vaterpolo.

Koliko je Filip svojevremeno bio uspješan u vaterpolu svjedoči i vijest da je 2016. godine dobio poziv na okupljanje za reprezentaciju na Kampu u Beogradu.

Policija traga za napadačima

U Policijskoj upravi Subotica potvrdili su da se dogodilo ubistvo, da je ubijen mladić koji ima 21 godinu i da policija intenzivno traga za osumnjičenima.

Tokom jučerašnjeg dana veliki broj osumnjičenih je priveden i svi su saslušani. I u Višem javnom tužilaštvu su potvrdili da se dogodilo ubistvo i da je istraga u toku, da se saslušavaju osumnjičeni.

Kako se nezvanično saznaje, dvije grupe muškaraca su se prvo posvađale na benzinskoj pumpi, jednoj od dvije koje se nalaze odmah jedna do druge na putu od Subotice ka Paliću.

Do verbalnog sukoba je navodno došlo oko 00:30 časova, a kada su krenuli sa pumpe, mladići koji su pucali su se vratili i zapucali su tom prilikom iz kola i ubili su Filipa Z. koji je bio sa bratom (18) u automobilu. Oni su se tada nalazili u vozilu blizu supermarketa. Market i benzinska pumpa su udaljeni svega stotinjak metara.

Nakon što je pucano i nakon ubistva, policija je blokirala dio grada u kom se dogodilo krivično djelo. Policija i tužilaštvo su izvršili uviđaja i za osumnjičenima se intenzivno traga.

Tijelo nesrećnog mladića je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Na benzinskoj pumpi za Blic su rekli mladići koji su radili u nedjelju da oni ne znaju šta se dogodilo, da nisu bili prisutni u toku noći i tokom svađe. Jedan od njih je potvrdio da se sukob dogodio na pumpi, ali da se sve ostalo odigralo dalje, prema marketu.