“NE TRČI ZA NJIM, NE PONIŽAVAJ SE” – Savjeti poznate spisateljice ženama koje ne mogu naći muškarca..

Regina Brett je američka spisateljica koja u svojim knjigama ljubaznim i jednostavnim riječima daje ženama korisne savjete.

Mnoge žene misle da će ako trče za muškarcem privući njegovu pažnju i da će je on primijetiti, međutim, muškarci od takvih žena uglavnom bježe.

Umjesto što trče za muškarcima i ponižavaju se, žene bi sebi trebale stvoriti priliku da se upoznaju sa muškarcem. Regina poziva slobodne žene koje ne mogu sebi naći muškarca da počnu živjeti drugačije.

Ona ističe kako je život veoma nepredvidiv, ali je u isto vrijeme neobično dobar. Žena mora shvatiti kome je vrijedna u životu. Da li su to njeni roditelji, rodbina ili prijatelji.

Ona mora održavati ove veze jer iz ovih veza učimo da primamo i dajemo ljubav. Morate biti u stanju da generišete ljubav jer vam ona neće pasti sa neba. Žena mora biti finansijski nezavisna. Samo tako žena će moći sebi priuštiti sve što želi i neće morati zavisiti od muškarca.

Žena ne smije biti zavidna ni misliti da je superiorna u odnosu na druge. Ne kukajte i ne zavidite onima koji su uspješniji od vas i ne mislite da ste bolji od oni koji su manje uspješni od vas. Usmjerite svoju pažnju na sebe i prihvatite svoju jedinstvenu sudbinu.

Žena se ne smije plašiti da napravi prvi korak. Ako vam se neki muškarac sviđa priđite mu. Nekad ćete biti odbijeni nekada nećete, ali ako ne pitate odgovor će uvijek biti negativan. Jedna moja prijateljica je prije par godina bila u situaciji kada joj je jedan muškarac slao različite signale.

Jedan dan se činilo da gaji simpatije prema njoj, a drugi dan je bio hladan. Pokušala je da ga isprovocira kako bi od njega dobila odgovor, li ništa nije pomoglo. Jednog dana se iznervirala i otišla mu sa konkretnim pitanjem “Da li ti se sviđam?”.

Muškarac je prvo bio iznenađen i zatečen, ali joj je priznao da gaji osjećanja prema njoj. Kada ste u nedoumici nemojte se plašiti pitati ističe Regina. Nemojte sjediti zatvorene u kući, izađite u šetnju svaki dan jer se čuda dešavaju svuda.

Ne možete očekivati da će se muškarac vaših snova samo pojaviti na vašim vratima. Učinite svoj život zanimljivim bez obzira da li će se neko pojaviti u njemu ili ne. Živite život svojih snova umjesto da tražite muškarca svojih snova.