Nekadašnji FBI agent objasnio kako prepoznati da neko laže..(VIDEO)

Bivša agentica FBI-a, Trejsi Volder iz Dallasa, Teksas, dijeli svoje znanje o prepoznavanju lažljivaca i ističe devet ključnih znakova na koje treba obratiti pažnju.

Trejsi je bivša službenica CIA-e i specijalni agent FBI-a koja je nekoliko godina radila kao špijun. Nakon što je odradila nekoliko putovanja u inostranstvo na povjerljivim misijama, uključujući i posao tajne operativke, odlučila je zamijeniti rad na terenu za rad u kancelariji, i prijavila se u službu nacionalne sigurnosti u Teksasu, piše “Daily Mail”.

Ali, to 44-godišnjakinju ne sprječava da ono što zna podijeli na društvenim mrežama, dok otkriva savjete koje možete primijeniti u svakodnevnom životu.

“Radila sam u CIA-i pet godina i nakon toga postala specijalna agentica u FBI-u, što je vrlo rijetko za ženu. Počela sam dvije sedmice nakon završetka fakulteta u junu 2000. godine” otkriva Volderova dodajući kako je znala biti umorna, ali voljela je protivterorističke misije, ali nije više htjela biti u inostranstvu.

Kad je bila na tajnom zadatku, bilo joj je bitno da uoči lažljivce, što pomaže da izbjegne delikatne situacije.

Sada dijeli savjete kako doći do istine s devet znakova na koje treba obratiti pažnju.

Prvo, upozorava ona, budite svjesni onih koji koriste suze kako bi izbjegli objašnjenja, onih koji govore pretjerano, ali ne iznose konkretne detalje ili onih objašnjavaju previše, prenose “24Sata”.

“Lažljivci mogu izuzetno brzo fluktuirati kroz emocije, prelazeći od smirenosti do nekontrolisanog ponašanja pa sve do plača. To će se dogoditi kada se osjete uhvaćenima u laži ili su nasamo.

Mogu pokušati izolovati pojedince kako bi se njihova priča podudarala. Nemaju specifičnih opisa, ali obilno koriste riječi za objašnjenje stvari, uz nedostatak pojedinosti.

Činiće se da će puno pričati, ali neće iznositi detalje. Takođe, tu je i izbjegavanje kontakta očima” ističe ona, te naglašava upravo ekstremno pretjerano objašnjavanje jednostavnih stvari i slučajeva.

Trejsi takođe navodi pretjerano vrpoljenje i vrlo glasno pričanje kao ključne osobine ponašanja kod kojih treba biti oprezan.

1. Vrpoljenje

2. Glasno pričanje

3. Korištenje suza kako bi izbjegli objašnjenja

4. Pretjerano pričanje, ali ne iznošenje nikakvih detalja

5. Prelazak iz smirenosti u nekontrolisano ponašanje

6. Izbjegavanje kontakta očima

7. Izolovanje pojedinaca kako bi se njihova priča uskladila

8. Ekstremno pretjerano objašnjavanje jednostavnih stvari

9. Nedostatak specifičnosti