Nikola Tesla: “Zdravlje je temelj svega što čovjek postiže”

Nikola Tesla je bio poznat po svojim jedinstvenim uvjerenjima i nekonvencionalnom pogledu na svijet. Njegova vizija bila je potpuno drugačija od većine ljudi i često je istraživao ideje koje su izgledale neobično ili futuristički za njegovo vrijeme.

Neki će reći: “Zdravlje možda i nije sve, no sve ostalo bez zdravlja ne vrijedi ništa!” Nikola Tesla je imao jedinstvene shvaćanje i uvjerenja o važnosti zdravlja. Prepoznao je pet elemenata koje je nazvao “pozitivnim vrijednostima preživljavanja”:

Pravilna prehrana i adekvatan unos tekućine u organizam.

Tesla je birao određene namirnice koje su održavale njegov organizam u ravnoteži. Redovito je pio više od litre toplog domaćeg mlijeka dnevno.

Svakodnevna fizička aktivnost i pravilno disanje kako bi se pospješilo dovođenje kisika do tkiva.

Nikola Tesla se kretao puno i svakodnevno je pješačio do 13 milja, tvrdeći da je šetnja najljekovitija za ljudski organizam i zdravlje.

Dovoljno sna, odmora i relaksacije bili su važni za Nikolu Teslu. On je spavao i odmarao se na način koji je odgovarao njegovoj jedinstvenoj konstituciji, što možda nije bilo tako za druge ljude. Rekao je: “Kada ja spavam, spavam umjetnički. Spavati dobro, umjetnički, je umjetnost kao i duboko udisanje zraka koje se mora naučiti.”

Osim toga, Tesla je imao tajnu istočnih učenja o relaksaciji, što mu je omogućilo da uravnoteži svoju životnu snagu. Uživao je u društvu umjetnika, uživao je u glazbi, kinu, recitiranju i slušanju narodnih epskih pjesama iz svog rodnog kraja. Sve to mu je pomagalo da se relaksira i osjeti zadovoljstvo.

Nikola Tesla je najviše uživao u druženju, hranjenju i brizi o svojim pernatim prijateljima – golubovima, koje je pažljivo brinuo do kraja svog života. Njegova srčanost i brižnost prema životinjama ogledale su se u svakoj sekundi njegovog budnog stanja i sna.

Osim toga, Tesla je bio poznat po svom pozitivnom mentalnom stavu, optimizmu i želji da doprinese dobrobiti planeta. Njegov srčani ritam je bio usklađen s pravilnim funkcioniranjem živčanog sustava.

Zdrava kralježnica i središnji živčani sustav bili su ključni za pravilno funkcioniranje svih ostalih organa u tijelu.

Tesla je proučavao živčani sustav i biomehaniku ljudskog tijela, što ga je inspiriralo da razvija inovativne aparate i tehnologije, uključujući teleautomatiku koja će kasnije poslužiti kao temelj za robotiku, posebno medicinsku.

Tesla je svoj organizam pravilno koristio i koristio je visokofrekventne struje i svoje aparate kako bi poticao regeneraciju i balansiranje tijela. Njegova pažnja prema detaljima i inovativni pristup pružili su osnovu za mnoge buduće tehnološke dostignuće u medicini.

Izvor: pult24.info