NOVAK, IMAŠ 36 GODINA, A ON SAMO 20! Oštra kritika upućena Đokoviću zbog prekida poziva! Zašto ne reagujete na PROVOKACIJE?

Novak Đoković je u finalu US opena posle lagane pobede nad Benom Šeltonom (3:0).

Zbog nepristojne publike koja je burno slavila njegove greške, kao i zbog Šeltona koji se vrlo energično radovao svakom poenu kao da je za titulu, Novak Đoković je na kraju “spustio slušalicu” svom protivniku, imitirajući tako njegovu uobičajenu proslavu.

Zbog toga se podigla velika bura, pa je Đoković morao da objašnjava svoj potez, pitali su novinari i Šeltona za reakciju, pa nije veliko iznenađenje što se nekoliko sati posle meča i dalje priča samo o tome, piše Mondo.

Iako se radi o vrlo simpatičnom potezu koji je jasno reakcija na ponašanje Šeltona i njegovih navijača, mnogi su u tome videli problem.

Tako je poznati novinar Kristofer Kleri, koji inače godinama piše za Njujork Tajms, među prvima napisao:

“Da li je ovo zaista bilo neophodno?”.

FOTO: EPA/WILL OLIVER, AP/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Priključio mu se i brazilski novinar Gašpar Ribeiro Lanka, osnivač poznatog magazina “Reket” koji je često bio protiv Đokovića, pa je njegova reakcija izazvala još veći bes Novakovih navijača:

“Po mom mišljenju, potpuno nepotrebna proslava 36-godišnjeg Novaka Đokovića nakon što je pobedio 20-godišnjeg Bena Šeltona. Igrao je svoj najveći meč karijere pred domaćom publikom i nijednog trenutka nije izrazio nepoštovanje prema njemu”.

Navijači su mu objasnili da se ružno ponašao čitave večeri, kao i da je “podgrevao” svoje navijače da slave i greške Đokovića, međutim nije mu to promenilo mišljenje o potezu srpskog tenisera. Nije to naravno ni prvi ni poslednji put da postane zlikovac u očima javnosti zbog banalne stvari, ali je već do sada navikao.

Podsetimo, Novak Đoković će u finalu US Opena igrati u nedelju od 22 časa protiv Danila Medvedeva koji je iznenadio mnoge trijumfom nad Karlosom Alkarazom.

(Kurir sport / Mondo)