NOVI SELEKTOR BiH U VEZI SVOJE IZJAVE O SLOBODANU MILOŠEVIĆU: To se odnosilo na..

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević bio je gost na FACE TV.

Govorio je o svojim prethodnim komentarima o političaru Slobodanu Miloševiću.

To je bilo na TV Zrenjanin koja je jedina prava opoziciona televizija u Srbiji. Izvučeno je iz konteksta.

Ja sam rekao da bih se izvinio Slobodanu Miloševiću, to se odnosilo na ekonomski dio, s obzirom šta su njegovi nasljednici uradili kad je u pitanu Srbija, bez amnestije za niz grešaka koje je napravio u životu.

To nije bila amnestija Miloševića, više je to bila kritika onih koji su došli poslije njega, nego pohvala njemu. Ali morate pogledati intervju da biste to shvatili, ali ko će se baviti time?

Ovima je trebalo 20 godina da pogledaju moj duel sa Vučićem – izjavio je Milošević za FACE TV.

Optužiti mene da ja glorifikujem Miloševića je nešto besmisleno jer sam ja jedini čovjek od sportista koji se otvoreno borio protiv njega i rizikovao.

Možete pretpostaviti šta je to značilo ako ste četvrtog oktobra igrali u majici otpora protiv Miloševića na Terazijama. Mogao sam biti uhapšen, moglo je biti svašta. Rizikujete nešto, a ni to vam ne priznaju.

Našli su meni dosta tih negativnih stvari i u Srbiji zato što sam se miješao u politiku, jer bilo ko ko je inteligentan i sposoban ne treba da se miješa u politiku. Narodu ne možeš ugoditi, nikad ne valja – dodao je Savo.

Svaku osobu i u ovoj i u onoj državi mogu da pogledam u oči, zato mogu da budem otvoren i jasan – poručio je selektor BiH.

U fudbalu postoji fudbalska vjera, fudbalska nacija i fudbalski jezik. I jako se dobor razumijemo međusobno, mnogo bolje nego obični ljudi, da ne kažem političari – Miloševićeva je misao.

(Sportske.ba)