NOVO “HISTORIJSKO” OBRAĆANJE: Aleksandar Vučić se večeras u 21 sat obraća javnosti.

Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije večeras, u 21 sat, na prvom programu RTS-a.

Govorit će o situaciji na Kosovu, ali i o drugim aktuelnim temama.

Nakon vijesti da se desila pucnjava u kojoj je ubijen policajac na Kosovu i da se dešava oružani sukob u blizini manastira Banjska, niko se od predstavnika vlasti nije obratio građanima. Između 10 i 11 sati stiglo je zvanično obavještenje da će se u 14 sati obratiti direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković, koji će govoriti o kriznoj situaciju.

Ipak, ubrzo je stiglo novo saopštenje u kojem je najavljeno da će se u toku popodnevnih sati obratiti predsjednik Srbije, dok se ujedno otkazuje konferencija Petkovića. Nije objašnjeno zašto, samo je naznačeno da će Vučić “razobličiti sve laži Kurtija”.

Ni nakon dugo očekivane konferencije za medije Aleksandra Vučića građani nisu dobili odgovore na sve pitanja šta se desilo u Banjskoj. I sam Vučić je rekao da nije mogao ranije da se obrati građanima jer “nisu mogli da dobiju ranije informacije zbog magnovenja” i naveo da su cijeli dan imali sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, te da će sa donijetim odlukama izaći pred narod u narednim danima.

(Slobodna-B)