OD MILIONERA DO BESKUĆNIKA, nevjerovatna životna priča Muhameda: NA LOPATU ZARADIO 2 MILIONA DOLARA, U BOSNU SE VRATIO SA 4..(VIDEO)

(Foto: Screenshot/TV ŽIVA ISTINA)

Mohamed Hadžimuratović (52) iz Ustikoline u Bosni i Hercegovini nekada je bio milioner, a danas je gotovo beskućnik. Njegova teška i neobična životna priča privukla je pažnju medija u BiH.

TV Živa istina posvetila mu je emisiju u kojoj je govorio o svom djetinjstvu, odlasku u inozemstvo, usponu i padu, koji danas ne doživljava kao pad.

Pričao je od djetinjstva. Rođen je kao peto dijete u obitelji, s četiri starije sestre. Pomagao je ocu u pekari od devete godine, a kasnije je prodavao sladoled. Nakon što je završio srednju vojnu školu, otišao je u Beograd na studije.

Kako kaže, napustio je Bosnu i Hercegovinu zbog situacije u zemlji te počeo raditi u Beogradu. No, 1992. godine se vratio u BiH i svjedočio haosu.

Nakon toga je prvi put napustio zemlju i otišao u Njemačku gdje se bavio građevinom i pomagao svojim roditeljima. Nakon toga, vratio se u BiH i shvatio da teško može preživjeti.

Nakon Njemačke, odlazi u Sjedinjene Američke Države (SAD) preko luteranske crkve, zajedno s tadašnjom ženom i dvoje djece. U SAD-u je ponovno počeo raditi u građevinskoj industriji nakon učenja engleskog jezika na tečaju.

Nakon dvije godine, školovao se i počeo raditi za sebe, osnivajući vlastitu firmu. Proveo je 20 godina u SAD-u prije nego što se 2019. godine vratio u BiH.

Hadžimuratović pamti svoje iskustvo u SAD-u kao mješavinu lijepih i teških trenutaka. Kupio je kuću, no financijski problemi su uzrokovali kraj njegova braka. Ispričao je da su američki zakoni postali problem za njega, posebno zbog sudjelovanja SAD-a u ratovima na Balkanu.

Na koncu, govorio je i o svojim financijama. Iako je zaradio znatan iznos novca u SAD-u i Njemačkoj, danas nema ušteđevinu. Odbacio je spekulacije da je potrošio svoje bogatstvo te je istaknuo da mu financijska sredstva nisu prioritet, jer mu mnogi ljudi pomažu.

Živi u naslijeđenom stanu od svoje tetke i nada se da će uskoro riješiti pitanje naslijeđa.