OTAC ANDREJ O BRAKU: “Pored Mudre Žene, Muž Postaje Pametniji, a Pored Proste – Propalica.”

Otac Andrej Tkačev podijelio je svoje savjete o tome kako žene trebaju da se ponašaju u braku kako bi očuvale svoj bračni odnos.

U današnjem svijetu, očuvanje braka postaje sve teže jer je prag tolerancije i razumijevanja sve manji. Žene često nastoje pridržavati određenih pravila kako ne bi otjerale svog partnera, ali to nije uvijek dovoljno. Otac Andrej Tkačev otkrio je tajnu uspješnog braka i kako se treba nositi s problemima iz korijena.

Jedan od najčešćih problema, prema ocu Andreju, jest to što mlade djevojke s 18 godina obraćaju pažnju samo na fizički izgled muškarca, sa 25 ih zanima koliko novca zarađuje i kakve stvari posjeduje, a kada dođu do 35. godine, teže pronalaze normalnog muškarca s kojim bi se udale i osnovale obitelj.

Ovaj problem, po ocu Andreju, nastaje jer se prioriteti mijenjaju tokom vremena. Kako bi pronašle dobrog supruga, djevojke bi trebale tražiti sljedeće kvalitete u muškarcu. Prvo, važno je da muškarac želi imati djecu. Ako muškarac ne želi djecu i veza s vama postoji samo zbog vas, trebali biste pobjeći od takve osobe.

Fizički i mentalno zdrav muškarac želi osnovati obitelj i imati djecu. Također je važno da muškarac bude vrijedan, sposoban zaraditi novac i osigurati svoju obitelj. Ako muškarac može pružiti osnovne potrepštine i materijalnu sigurnost, onda je odgovarajući suprug.

Još jedan važan aspekt je odsutnost loših navika. Ako muškarac radi, može preuzeti odgovornost za obitelj, želi djecu i nema štetne navike, onda je on idealan kandidat za brak. Vjerska pripadnost je manje važna stvar koju treba razmotriti. Ako muškarac želi djecu, voli vas, cijeni vas i spreman je preuzeti odgovornost, tada ga treba zadržati prije nego ga netko drugi osvoji. Ne trebate previše razmišljati i čekati bolju priliku.

Kada je riječ o ponašanju žene u braku, otac Andrej je rekao da bi muškarac trebao biti vođa. To je Božja naredba. Muškarac bi trebao preuzeti teret vanjskog života, dok žena snosi teret unutrašnjeg, porodičnog života. Muškarac je odgovoran za osiguravanje egzistencije obitelji, dok je briga o kući na ženi.

Osim toga, žena ima važnu ulogu u odgoju budućih muškaraca. Ona treba njegovati vođstvo, odgovornost i strpljenje u mužu, sinu i bratu. Nažalost, ova osnovna istina je rijetko razumijevana, a duša pati zbog toga. Žena ne bi trebala pokušavati naučiti muškarca kako da živi. Može naučiti svoju djecu ili druge žene, ali ne i svog supruga.

Svi muškarci primjećuju druge žene, ali žena treba se ponašati na način koji će njenog supruga zadržati samo za sebe. Žena treba biti vjerna, brinuti se o kući, voljeti i odgajati djecu te voljeti svog muža. Treba biti tiha, a ne glasna, jer samo tako može zadržati svog muža kraj sebe i spriječiti ga da poželi druge žene. Mnoge žene danas postaju vulgarne, psuju i odgovaraju svom suprugu s deset puta većom dozom negativnosti.

Pored takvih žena, muškarci ne napreduju, već padaju. Pored mudre i tihe žene, muž postaje pametniji, a pored vulgarne žene, muž postaje propalica. Zato bi žene trebale biti malo pametnije. Nemojte vrijeđati svoje muževe i izgovarati ružne stvari. Trebali biste se truditi održati obitelj zajedno, biti dobra, pametna, mudra i tiha.

Izvor: svezazenu.net