PODLO I OPASNO: Beograd “lopticu” pokušava prebaciti na Bosnu i Hercegovinu.

Piše: SEAD NUMANOVIĆ / Politički.ba

“Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova”, citat je iz dijela optužnice koju je Više javno tužilaštvo Beograda podiglo protiv Milana Radoičića.

On je doskorašnji visoki funkcioner Srpske liste, stranke koju je kosovskim Srbima nametnuo predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Radoičić je vrlo blizak Vučiću.

To se vidi i po višemilionskim ugovorima – u eurima – koje je redovno dobijao od institucija našeg istočnog susjeda. Neki tvrde da je samo prošle godine kroz njegove ruke prošlo 60 miliona eura novca iz srbijanskog budžeta. Ko je makar i ovlaš povremeno pogledao srpsku političku scenu, mogao je vidjeti da je on bitna karika Vučićeve mreže.

I, gle čuda, Radoičić “švercuje” oružje ni manje ni više nego iz Tuzle. Srbijanski režim nadmašio je sebe!

Vlasti Republike Kosovo objavile su u proteklim danima cijelu seriju razornih dokaza da iza Radoičićevog terorističkog upada u Kosovo 24. septembra stoje institucije Srbije.

U tim dokazima je i čak priznanica o tome da je jedan tim oružja dobijen iz magacina Vojske Srbije.

Najveći dio arsenala 30-ak do zuba naoružanih srpskih terorista proizveden je u Srbiji! A zvanični Beograd “lopticu” pokušava prebaciti na Bosnu i Hercegovinu. Podlo i opasno! Aleksandar Vučić nastavlja sve opasnije ljuljati balkanski brod.

Nakon što mu je propala “pokazna vježba” na Kosovu i teroristi preko obližnje granice našli opet utočište u Srbiji, gdje ih slave kao heroje, a zvanični Beograd oplakuje likvidirane i Danom žalost, sada se pričom o nabaci oružja made in Srbija u Tuzli, voda nastoji što više zamutiti.

Nakon što je fijasko doživio svaki pokušaj da demantira nalaze kosovskih vlasti, o kojima su detaljno informirani NATO i EU, Vučić se okrenuo prema svojim saveznicima u BiH.

Za očekivati je sada kakafoniju s obje strane Drine, zahtjeve da se istražuju sve i svja, bez obzira na to što je tvrdnja Višeg javnog tužilaštva Beograd jednostavno podmukla izmišljotina.

Kada je nedavno Salko Zildžić bezglavo požurio u Srbiju, u njegovom automobilu nađen je pištolj.

Uz to lično naoružanje za koje je imao dozvolu, “pronađena” je i “službena iskaznica” Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine. Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić odmah je zatražio sveobuhvatnu istragu o tome ko ima i kakvu legitimaciju OSA-e.

Izmišljotina o “iskaznici” pukla je k'o balon od sapunice.

Sada imamo budalaštinu da su se teroristi koje je predvodio intimus Aleksandra Vučića “naoružavali u Tuzli”.

I ne znam šta je veća idiotarija – ta izmišljotina ili onaj ko vjeruje u nju.