PONOŠ NAJAVIO KRAJ VUČIĆEVE ERE: „Mi danas moramo taj posao da završimo…“

Predsjednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocijenio je da je 5. oktobar 2000. godine simbol nedovršenog posla, zbog čega je zemlja u “situaciji osmog putnika” i danas ima isto “stvorenje”, samo u novoj inkarnaciji, pa je zato jedini način da se to riješi lustracija.

To stvorenje je sada opasnije jer je mutiralo u još gori oblik. Oni koji su činili režim devesetih su bili obrazovaniji, a ovi danas su neobrazovani, bahati i neuredni. Mi danas moramo taj posao da završimo, a to se radi jedino lustracijom, istakao je Ponoš na tribini u Vršcu, na kojoj su učestovali i predsjednik DS-a Zoran Lutovac i lider stranke Zajedno Nebojša Zelenović, navodi se u saopćenju.

Ponoš je kazao da je Slobodan Milošević došao na vlast na temi Kosova i da je na toj temi i otišao, a na tome je i Vučić preuzeo vlast 2012. godine i zato će i on na toj temi da ode.

Nadam se na drugačiji način, rekao je Ponoš i dodao da, prema njegovom mišljenju, Vučić kopira Miloševića i pravi iste manipulacije.

Milošević je napravio Republiku Srpsku Krajinu, naoružao ljude i obećao im je podršku, što mu je bila samo “pokrivalica” za puštanje tih ljudi niz vodu kao “kusur” za dogovore oko Bosne. Vučić radi to isto na Kosovu, jer stvara iluziju da će te ljude da brani, a sve vrijeme “odguruje” Kosovo od Srbije i pušta ga niz vodu, istakao je Ponoš.

(Slobodna-B)