POPOVIĆ OTKRIO KAKO JE SA BRENOM SNIMIO NAJVEĆI HIT: „Mislili smo da je Zahar lud, cela sala nam se smejala“

Saša Popović i Lepa Brena stekli su slavu početkom osamdesetih godina sa bendom “Slatki greh” ostvarivši impresivan uspjeh širom Jugoslavije.

Njihove pjesme su odjekivale Balkanom, a jedan od nezaboravnih hitova koji ih je proslavio bio je poznati „Čačak“.

Popović je nedavno otkrio kako su on i Brena dobili pjesmu od legendarog Zahara, a iako niko od njih dvoje prvobitno nije bio zainteresovan za ovu numeru, uspjeli su da je snime.

Saša je ispričao kako su otišli kod Zahara u studio, a prva rekacija na pesmu „Čačak“ bila je u najmanju ruku šokantna.

„Otpjeva ona taj refren, a nas sedmoro kao po*rani. Ja kažem ovima: ‘Ljudi, da se i pakujemo i bježimo’. Ovaj čovjek je lud, lud je u to vrijeme smo mi tako mislili“, ispričao je Popović u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“, prenosi „Telegraf“ i dodao:

„On je nama to narezao na kaseetu, ponesite vi taj snimak idite tamo u Kikindi pa poslušajte ponovo, možda i probate. Odemo mi u Kikindu razočarani svi.“

https://vm.tiktok.com/ZM6u78F8f/

I dok su u Kikindi razmišljali šta bi dalje, Brena ih je natjerala da nauče pjesmu i počnu da je pevaju isto veče na nastupu.

„Ta sala u kojoj smo svirali nije radila preko dana, i mi tu Brena pjeva, jedan put, drugi, treći.. Priđe nam jedna konobar i kaže: ‘Ej dobra vam pjesma’. Ajde hoćemo uveče da sviram.. Počinjemo drugu turu pjesama, taman je bilo idealno vrijeme oko pola 10. Ja sad da se pohvalim kažem: Dragi gosti evo snimmao prvu ploču našu i dobili smo prvu pjesmu koju nam je komponovao Milutin Popovih Zahar pod nazivom ‘Čačak, Čačak’. Kad sam to rekao cijela sala počela da se smeje“, ispričao je Popović i nastavio:

„I Brena krene, prva strofa, druga, treća ovacije. Mi da krenemo neku drugu pesmu, ma kakvi publika ne da. Ponovo, kaže publika ponovo, sedam puta zaredom. I nama se u glavi odjednom promjenilo, pola sata je bilo dovoljno da mi to zaokrenemo. Zovemo mi Zahara uveče, nismo imali mobilne telefone nego sa recepcije imali smo njegov broj. Sad je on, ma kakvi mi smo mislili da je prvo budala, čovek je genije.“