Pozdrav u turskom stilu: Odbornike SNSD-a pozdravio sa “Merhaba asker”, pa ga obezbjeđenje rođaka predsjednika Skupštine izbacilo iz sale.

Na sjednici Skupštine Opštine Mrkonjić Grad je već u početku došlo do verbalnog konflikta između predsjednika Skupštine Stevice Eremije i Sergeja Milanovića, samostalnog odbornika i povjerenika Liste za pravdu i red u tom gradu.

Tokom diskusije o dnevnom redu Milanović je SNSD-odbornike pozdravio sa: “Merhaba asker”, pa dobio opomenu predsjednika Skupštine, a klub SNSD-a tražio je pauzu od deset minuta.

Nakon pauze ponovo su dali riječ Milanoviću, ali nakon dobacivanja odbornika SNSD-a došlo je do verbalnog sukoba i izrečena je mjera udaljenja sa sjednice.

Nakon toga, Milanović je dao izjavu MUP-u RS i prijavio predsjednika Skupštine za sprečavanje u vršenju odborničke dužnosti.

Udaljenje sa sjednice prisilno su izvršili pripadnici Master Security obezbjeđenja koje je u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje, inače rođaka predsjednika Skupštine Stevice Eremije, čitamo i gledamo, što možete i vi, na stranici nebojsavukanovic.info.

Također, Milanović ističe da će se obratiti svim nadležnim tijelima zbog proizvoljnog i bezrazložnog ometanja odborničkog rada.

Ovakvom praksom ruše se sve pretpostavke o postojanju demokratije i ljudskih prava u RS-u.