PRAVDA NA DJELU: “Kad Nije Kriv, Nije!” – Naser Keljmendi Bez Optužbi za Trgovinu Droge!

Apelacioni sud Kosova prihvatio je žalbu Nasera Keljmendija te ga oslobodio optužbi za trgovinu drogom. Prethodno je bio osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Sud je u svojoj odluci naveo da Keljmendi nije osuđen jer dokazi nisu potvrdili da je počinio krivično djelo za koje je bio optužen.

Apelacioni sud Kosova – Posebno odjeljenje je nakon sjednice vijeća usvojio tužbu okrivljenog N.K, izjavljenu preko njegovog branioca Besnika Beriše i oslobođen je optužbe jer dokazi koji su sprovedeni u sudskoj reviziji ne dokazuju da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom, saopšteno je iz tog suda.

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožiju kaznu protiv optuženog Nasera Keljmendija, kojeg je 18. maja ove godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog trgovine drogom.

Keljmendi je u februaru, 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom ali je po žalbi, slučaj vraćena na ponovno suđenje, a u istom postupku oslobođen je optužbe da je počinio ubistvo, organizovani kriminal i druga krivična djela u vezi sa trgovinom droge i organizovanim kriminalom.

(S.B)