PRAVOSLAVNI SVEĆENIK GOVORIO O PRIJOVIĆ: TA SELJAČKA MUZIKA JE PREPLAVILA CIJELU JUGU. Kako to može biti pristojno?

Internetom se dijeli video u kojem pravoslavni svećenik Arsenije Jovanović govori o muzici na prostorima bivše Jugoslavije.

Govorio je i o Aleksandri Prijović..

Sada se napravila neka kombinacija gradskih narodnjaka. Tu je i klon Aleksandra Prijović. Potpuno izostaje bilo kakav bunt, bilo kakva socijalna kritika. Samo tijelo. Znači sada se turbofolk i zabavna muzika sublimiraju u jedan pravac i to je taj novi pravac. Taj pravac nije seoski, on je seljački. Znači kada je neko seljačina, to ne znači da je sa sela. Seljačina može biti i profesor na univerzitetu. Ti na selu imaš takvu gospodu da se zaprepastiš. Ta seljačka novokomponirana glazba je nažalost prepravila čitavu Jugu i šire. Svi luduju za njom – izjavio je.
“Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu..”

Osvrnuo se i na Aleksandrine koncerte u Zagrebu.

Kažu Aleksandra napunila pet Arena u Zagrebu. To Oliver Dragojević ne bi uspio i da se digne iz mrtvih. Meni su nju pohvalili kao ona je jako pristojna. Ja sam poželio vidjeti tu pristojnost. Pomislio sam da možda mi Srbi imamo neki pozitivan utjecaj na braću Hrvate. Joj, kada sam ja to vidio. Pristojna, a u nekom tijesnom, kožnom kostimu gdje se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tijela vidi. Ona izgleda kao nešto iz naučno-fantastičnih filmova. Kako to može biti pristojno? – dodao je Arsenije koji se, prema pisanju medija iz Srbije, početkom devedesetih godina družio s rock muzičarima, prenosi Index.hr.