Priča o Tragičnom Nestanku Hrvata u Srbiji (FOTO)

Nn
Foto:Printscreen MUP

Maria Rukavine (20), državljanina Hrvatske koji je nestao u Srbiji, nema već punih pet dana. Od kada je u petak prešao granicu Tovarnik-Šid od njega nema ni traga ni glasa, a mobilni telefon mu je isključen.

Njegovi najmiliji očajni su. Kako Telegraf saznaje iz izvora bliskog porodici nestalog mladića, on se u posljednje vrijeme osjećao odbačenim od okoline, te da je to vjerovatno i bio okidač da Mario sjedne na bicikl i pođe put Beograda, u želji da dokaže da je odrastao i da može sam da donosi odluke.

“Ne znamo još uvek tačnu pozadinu njegovog nestanka, samo je otišao, svi su u šoku”, rekao je naš sagovornik.

Po posljednjim informacijama koje je hranitelj nestalog mladića dobio, a koje je podijelio na društvenim mrežama, Rukavina je zadnji put viđen u nedjelju u Resavskoj ulici.

Kako izvor blizak porodici navodi, momak zbog mentalnih smetnji ne zna razliku između dobrog i lošeg, a navodno je i često igrao igrice, pa se sumnja da postoji neko zbog koga je ciljano došao baš u Beograd.

Mario je visok 170 cm, srednje građe i sa sobom je u trenutku nestanka imao ranac.. Porodica sve dobre ljude mole za pomoć.

Inače, Mario Rukavina je jedan od jedanaestoro djece iz njegove porodice, te je zbog nemogućnosti bioloških roditelja da pruže ugodan život prebačen u hraniteljsku porodicu Rukavina.

Porodici kojoj je dat na usvajanje ovaj momak je sin jedinac, a vijest o njegovom nestanku potekla je od njegovog biološkog brata koji je zamolio za pomoć.

Podsjetimo, on je nakon posla koji radi u Vinkovcima sjeo na bicikl i krenuo put Beograda.

Mobilni telefon mu je isključen, a prema nezvaničnim informacijama, na granici Šid je rekao da će ostati za vikend u Srbiji i potom se vratiti u Hrvatsku.

Telegraf je stupio u kontakt sa PU u Vinkovcima koji su potvrdili da je osoba pod imenom Mario Rukavina nestala, te da vrše opsežnu potragu za njim.

“Utvrđujemo sve činjenice koje imamo”, potvrdili su za Telegeraf.

Nezvanično, posljednji put viđen je na ulazu u Beograd i od tada mu se gubi svaki trag.

Kako se navodi, Mario ima smetnje, kao i demenciju i mole se svi koji ga vide ili prepoznaju sa slike da se jave u prvu policijsku stanicu ili pozovu broj telefona +385 9522 33480.