Retrogradni Merkur u Devici donosi izazove za ova 4 znaka, situacija postaje komplikovana….

Tok retrogradnog Merkura u Devici donosi specifičnu dinamiku koja može različito uticati na ljude u skladu s njihovim horoskopskim znakovima. Iako svako oseća efekte retrogradnog Merkura u nekom obliku, određeni znakovi su više podložni njegovim uticajima tokom ovog perioda.

Devica, zemljani znak kojim vlada Merkur, poznata je po svojoj sklonosti ka detaljima, praktičnosti i težnji ka urednosti.

Kako se Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kreće retrogradno upravo u ovom znaku, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da s većom pažnjom pregledamo različita područja našeg svakodnevnog života.

Promene u Komunikaciji

S retrogradnim Merkurom u Devici, dinamika komunikacije prolazi kroz značajne promene. Izražavanje može postati zahtevnije, s porastom nesuglasica i nedostatka usklađenosti u komunikaciji.

Ova retrospektivna faza nas potiče da dublje razmislimo o našim komunikacionim stilovima, podstičući nas da budemo pažljivi u biranju reči i da obratimo pažnju na neverbalne signale.

Refleksija nad Svakodnevnom Rutinom

Retrogradni Merkur u Devici nas potiče da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe svakodnevnom životu. Možda je ovo vreme istaknuto kao važnost detaljnosti u našim dnevnim zadacima i rutini, s obzirom da čak i najmanji propust može imati značajne posledice.

Ovo deluje kao blaga opomena da osvežimo naše planove, detaljno pregledamo sve aspekte i pronađemo kreativne načine za prevazilaženje svih izazova koji se mogu pojaviti.

Zdravlje

Tokom retrogradnog Merkura u Devici, zdravlje i dobrobit dolaze u prvi plan. Astrologija nas potiče da ponovno procenimo naše fizičko i mentalno stanje, promovišući praksu samopomoći.

Ovo je vreme introspekcije u kojem možemo istražiti svoje svakodnevne rutine, navike i rituale, tragajući za unapređenjima koja će pozitivno uticati na naše opšte stanje.

Ljubav

U ljubavnim odnosima, retrogradni Merkur u Devici nas tera da preispitamo način na koji se povezujemo s drugima. Ovo zahteva više strpljenja, saosećanja i empatije, jer nesuglasice i razlike mogu lakše isplivati na površinu tokom ovog perioda.

Usvajanje iskrene i otvorene komunikacije omogućava nam da se suočavamo s potencijalnim konfliktima na suptilan način i iskoristimo ovu fazu za jačanje naših veza.

4 znaka Zodijaka na koje će najviše uticati retrogradni Merkur u Devici

Strelac: Vatreni znak, poznat po svojoj slobodoumnoj, preduzimljivoj prirodi, oseća efekte retrogradnog Merkura u Devici koji se ogledaju u njegovom osećaju za pravac i planiranje.

Strelcima se mogu događati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti s problemima s papirologijom ili vizama i bore se da organizuju svoje dnevne obaveze.

Ribe: Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Devici, verovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove verovatno burne faze.

Blizanci: Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, toekom retrogradnog Merkura u Devici, Blizanci bi se mogli suočiti s izazovima u komunikaciji.

Oni mogu doživeti neslaganja, imati problema da jasno artikulišu stvari, čak bi se mogli suočiti s tehnološkim kvarovima.

Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje reči i još jednom provere sve informacije pre nego što ih proslede kako bi izbegli potencijalna pogrešna tumačenja.

Devica: Pošto je Merkur retrogradan u njihovom spostvenom znaku, Device mogu biti duboko pogođene. Njihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira preteranim i samokritičnim razmišljanjem.

Ovaj period može zahtevati od Devica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac.

Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

Izvor: luftika.rs