SANELA JENKINS KRITIKOVALA NAPADE NA IZRAEL: “Pripadnici Hamasa nisu pravi muslimani”

Poznata bh. poduzetnica i filantropkinja Sanela Jenkins je na društvenim mrežama izrazila podršku Izraelu putem nekoliko poruka.

“Ubijanje Jevreja nije borba za ljudska prava”, jedna je od njih. Podijelila je i snimke svojih prijatelja koji su Jevreji te ih nazvala svojom porodicom.

“Nije riječ o borbi muslimana protiv Jevreja zato što pripadnici Hamasa nisu pravi muslimani. Nije riječ o borbi Palestinaca protiv Izraelaca zato što mnogi od njih žive u miru”, objavila je Jenkins.

Između ostalog, spomenuto i da se ovdje radi o “Hamasu, bezbožnoj terorističkoj organizaciji koja ne želi mir niti Jevreje”.

“Isplanirali su masakr nad ženama i djecom. Nad istim ženama i djecom zbog kojih bismo svi plakali da su iz neke druge zemlje. No, pošto su oni Izraelci, postalo je ‘nepoželjno’ biti ogorčen. Koji god naslov pročitate o bilo čemu što se dogodilo u Izraelu, masakr nad djecom je suviše ‘kompleksan’ da bi se imalo javno mišljenje. Ljudi koriste svoje mišljenje o Izraelu da potkrijepe šutnju ili prigušeni antisemitizam na način na koji nikada ne bi šutjeli da je riječ o nekoj drugoj manjini”, objavljeno je.

U jednoj od poruka je također navedeno da “ukoliko ste došli do tačke u svojim životima gdje se radujete prizoru oskrnavljenih tijela i vijestima o tome da su žene silovane i djeca kidnapovana, morate zastati i dobro se pogledati u ogledalo”.