Školski Mafini Postali Neobično Popularni: 90 Osnovaca Uživalo u Kanabisu Nenamjerno!

null
Foto: jcomp/Freepik

Oko 90 učenika osnovne škole u Južnoj Africi poslato je u bolnicu nakon što su pojeli mafine sa kanabisom.

Učenici su kupili mafine od uličnog prodavača na putu do Osnovne škole “Pulamadibogo”, sjeverozapadno od Pretorije, navode zvaničnici.

Osjetili su mučninu, bolove u stomaku i povraćali su, a tri djevojčice su i dalje u bolnici, prenio je BBC.

Dvoje ljudi je uhapšeno i optuženo za pokušaj ubistva. Osumnjičeni imaju 19 i 21 godinu.

Odjeljenje za obrazovanje pokrajine Gauteng izjavilo je da su nastavnici pozvali hitnu pomoć pošto su primijetili da se djeca “čudno ponašaju” na času.

U saopštenju se navodi da su roditelji bili pod velikim stresom i zabrinuti za bezbjednost djece.

Policija, koja radi toksikološki izvještaj kako bi potvrdila da li je korišten kanabis, kaže da je više od 90 učenika dobilo kolače i da su svi osjetili “snažne bolove”.

Svi su poslati u obližnje medicinske ustanove, a većina je otpuštena iz bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

“Tri učenice su ostale u bolnici i još primaju neophodnu medicinsku pomoć kako bi se oporavili”, dodali su iz Ministarstva prosvjete.

Ranije ove godine, stranka Demokratska alijansa zatražila je bolje procese provjere za ulične prodavače, pošto je osmoro djece primljeno u bolnicu jer su jeli takozvane “svemirske kolačiće”, odnosno mafine sa kanabisom, ispred škole.

Kume Ramulifo, portparol stranke, takođe je naveo da će izvršiti pritisak na pokrajinsku vladu da poboljša bezbjednosne mjere u školi.

(Nezavisne)