SLAĐAN (48) OŽENIO ALBANKU FIDU (28) PA ZBOG JEDNE REČENICE IZNERVIRAO SVE SRPKINJE: “Užas, zato i nije mogao naći našu djevojku”

Snimak Slađana Nikolića (48) iz Sirinićke župe na Kosovu, koji se oženio Albankom Fidom Nuriši (28) iz Dragaša u općini Gora, jednom od najnerazvijenijih dijelova Europe, nedavno se pojavio na TikToku. Njegovo objašnjenje o tome kako su Albanke i Srpkinje te kakve su razlike između njih izazvalo je lavinu komentara.

Na pitanje kakve su žene iz albanskog dijela Gore kada se udaju na Kosovo i postoji li razlika između njih i Srpkinja, objasnio je upravo 48-godišnji Srbin.

“Moguće je da postoji neka mala razlika između djevojaka, jer naše djevojke više, kako da kažem… vole da uživaju i sve to, dok su one iz Dragaša više okrenute poljoprivredi. Tamo su navikle na takav život. Međutim, kada dođu i vide kako se živi ovdje, bude i njima drugačije, ali im je život ovdje olakšan zbog mehanizacije i drugih faktora”, rekao je Slađan.

Fida, koja je jedna od 20 njenih sunarodnica koje se nalaze u Sirinićkoj župi, objasnila je kako izgleda kada se Albanka uda na Kosovo.

https://vm.tiktok.com/ZMjx3vLUa/

“Pa, čudno je, selo je drugačije. Kad sam došla, vidim, drugačije je tamo, drugačije ovdje, ali nisam požalila što sam došla”, rekla je ona.

Mnoge Srpkinje osjećale su se uvrijeđenima komentarom Slađana i iznijele su svoje mišljenje o ovim brakovima.

“Ovaj je tražio roba, ne ženu, zato nije mogao oženiti našu djevojku”, “Sve što mogu reći jeste da je bolje biti srećno neudata nego rob i truli radnik nekome uz opasku ‘da te ja nisam uzeo, niko drugi ne bi'”, “Nisi tražio ženu, nego besplatnog radnika”, “Jeza”, “Ona je bila robinja i ostala je robinja, žalosno”, bili su neki od komentara koje su iznijele žene koje su se osjećale pogođenim Slađanovim riječima.

https://vm.tiktok.com/ZMjx3gneY/

Ipak, bilo je i onih koji nisu vidjeli ništa loše u svemu ovome.

“Divno je ovo vidjeti, ljudi su sretni, stvaraju obitelj, imaju miran život ispunjen srećom, bravo”, “Sve dok su oni sretni, tko smo mi da se miješamo”, napisali su neki.

U komentarima ispod videa pojavile su se osobe koje su objasnile da Goranci uglavnom sebe smatraju Srbima te da ovdje ne postoji problem.

“Goranci se uglavnom smatraju Srbima i slave Đurđevdan. Ima ih i u Beogradu koliko hoćete”, “Točno, oni su Srbi, čak imaju isti obrazovni sustav kao mi, nema potrebe za polemikom”, “Tako je, oni su slavenski muslimani”, bile su još neke komentare ispod videa.

(Blic.rs)