Šta Zlatan Ibrahimović strogo zabranjuje svojoj djeci? Tajna poznatog fudbalera o odgoju djece.

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović u bogatoj karijeri nastupao je za brojne klubove poput Juventusa, Intera, Milana, PSŽ, Mančester Junajteda.

Njegova vrijednost procijenjena je na 190 miliona dolara, a u djetinjstvu se znalo događati da nije imao što jesti. Ali postoji jedna stvar koju on strogo brani svojoj djeci.

Sada svojoj djeci može priuštiti šta god želi, ali to ne znači da ih je razmazio. Ibrahimović je brižan otac, a to je otkrio u autobiografiji.

“Volim svoju djecu kao ništa drugo na svijetu. Za mene će uvijek biti u najboljem položaju. Voljeti ih znači štititi ih, odgovorno upravljati njihovom slobodom.

Nije im dopušteno posjećivati ​​društvene mreže jer ne želim da ih povrijede loše stvari koje bi mogle pročitati o meni. Na mom Instagramu nema nijedne fotografije moje djece i moje porodice.”

Nastavio je Šveđanin:

“Umjesto toga, vidim puno djece objavljenih na internetu, neki otvore lični profil čak sa sedam ili osam godina i već imaju hiljade pratitelja”, otkrio je Ibrahimović.

Još je dodao:

“Ali, hoće li ta djeca, kad odrastu, biti sretna što su tako izložena? Šta roditelji znaju?

Moja djeca će sama odlučiti kada budu u stanju shvatiti neistinu koja postoji u svijetu društvenih mreža. Sada ne mogu znati, jer za njih ne postoje društvene mreže. Ne radi se o držanju ispod staklenog zvona.

Ja imam odgovornost da ih izvedem i utabam im put, oni će ga moći nastaviti kako žele, čim budu mogli hodati sami”, objasnio je Ibra-Kadabra, prenosi “Večernji List”.