STRAŠNI DETALJI O GRUPI KOJA JE DJECU DRŽALA KAO ROBOVE: PRLJAVE PARE TROŠILI NA ZLATO I KOLA!

Kriminalna grupa privedena je zbog sumnje da su izvršili krivično djelo – trgovina ljudima, a eksploatacijom su stekli najmanje 4.5 miliona dinara!

Osumnjičeni Zorica M.(61), Jelica M. (42), Nikola M. (26), Milan A. (48) i Antonio R. na čelu sa Nikolom T. (42) koji je osumnjičen da je organizator, uhapšeni su zbog sumnje da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Njemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj djece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog djela držali u položaju sličnom ropskom.

Kako nezvanično saznaju srbijanski mediji, ova grupa je stekla najmanje 4.5 miliona dinara.

Maloljetnu djevojčicu su prodali za najmanje 3 miliona dinara radi braka. Nju su tjerali i na prosjačenje i tako zaradili još 1.5 miliona dinara – kaže izvor upoznat sa slučajem.
Eksploatacijom dvije djevojčice zaradili su najmanje 880 hiljada dinara, eksploatacijom državljanke Ukrajine najmanje 250 hiljada dinara.

Eksploatacijom još najmanje četiri djeteta oni su uzeli 360 hiljada dinara – kaže izvor.
Oni su novac koristili za lične potrebe – kupovinu vozila i zlata.

Tokom hapšenja zatečena djeca

Podsjetimo, pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i SIM kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestero djece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa djeteta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(A.H./Blic.rs)