“ULOGA ‘neosvojive žene’ skoro uvijek PALI” – 5 načina da kroz odbijanje osvojite muškarca

Za dobivanje veće ljubavi od nekoga, ne morate nužno dati više. Ponekad je upravo suprotno – trebate dati manje. Često se dogodi da kada prekomjerno dajemo i pretrčavamo za nekim, ta osoba ne cijeni naš trud dovoljno.

A kada ne dajemo dovoljno i kada smo hladni – tada hoće od nas više. Šta se krije iza ovoga? Istina je da se ljudi uvijek trude više oko onog što misle da mogu izgubiti.

Dok one stvari za koje znaju da će uvijek zasigurno biti tu, ne pridaju mnogo važnosti. Ista stvar je u ljubavi. Ponekad treba više “ne davati” kako biste više dobili. Ovo su neki od načina kako kroz odbijanje možete osvojiti muškarca:

– Dozirajte riječi: Što više izjavljujete ljubav i pričate o tome što osjećate vaše riječi počinju gubiti na značenju. Štedite lijepe riječi za lijepe trenutke.

– Ne ulažite sebe previše: Uložite sebe u vezu, ali ne do te mjere da trebate igrati oko partnera od jutra do mraka. Već smo tu lekciju naučili – ne dajte previše kako se ne bi prerano zasitio.

– Pravite se da možete bez njega: Pokažite mu da imate svoj život i svoja pravila koja poštujete. Ne pokazujte očajničku stranu jer tako ga možete odgurnuti od sebe. Ponašajte se kao žena koja bi već sutra lako nastavila dalje bez svog muškarca kad bi ga izgubila.

– Dajte svoju kritiku: Nije poenta samo slušati svog muškarca i praviti se da vam se dopada sve što kaže ili da vam se dopadaju sve njegove odluke. Tako ga nećete zadiviti. Recite mu šta vam se ne dopada. Tako pokazujete da imate čvrsto mišljenje i stav.

– Pravite pauze: Kada provodite previše vremena sa svojim partnerom, lako možete zapasti u monotoniju. Stoga je važno osigurati da imate dovoljno vremena za sebe i odvojiti vrijeme za aktivnosti koje vas zanimaju. Na taj način ćete pobuditi želju za druženjem s partnerom i ojačati svoj odnos.