VANZEMALJCI IZNAD TUTINA: ‘Šta je ovo za Božiji hatar?’(VIDEO)

U opština Tutin u nedelju 2. juna, održavaju se lokalni izbori. Među strankama koje se takmiče za povjerenje birača je i lista „Amanet muftijin – Za ponosan Tutin – Usame Zukorlić“. Ova stranka objavila je hit video koji je postao viralan na mrežama.

“Vanzemaljci u Tutinu”

Radnja prikazuje nosioce liste kako stoje iznad Tutina i navodno pripremaju snimanje promotivnog spota. U tom jedan od njih govori: “Šta je ovo za Božiji hatar?”

Ukazuje se svemirski brod iznad Tutina iz kojeg progovaraju vanzemaljci.

Vanzemljaci: Dolazimo s planete K2-18B. Kako se zove ovo mjesto?

Političari: Ovo je Tutin.

Vanzemaljci: Obišli smo još toliko gradova i galaksija, ali ovakav haos još nigdje nismo vidjeli – ovakvi putevi, ulice u haosu, prljave rijeke i potoci.

Vidite šta ste uradili?!

Političari: Nismo mi, mi nikada ovdje nismo bili na vlasti. Zato sada idemo da pobijedimo na izborima.

Ostatak pogledajte u videu koji je objavio Usame Zukorlić:


Izbori u Tutinu

Za 37 odborničkih mjesta u tutinskoj opštini, takmičiće se 7 izbornih lista, tri stranačke i 4 grupe građana. U trci su tri najznačajnije bošnjačke partije, Sandžačka demokratska partija (SDP), Stranka pravde i pomirenja (SPP) i SDA Sandžaka. Prva na glasačkom listiću je lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, a na drugom „Amanet muftijin – Za ponosan Tutin – Usame Zukorlić“.

Treće kandidovana je lista grupe građana „Naš izbor – Zaim Redžepović“, koju je formirao taj bivši visoki funkcioner SPP. Lista SDP je na četvrtom mjestu pod nazivom „Probudite se ljudi – Lejla Redžematović“. Na toj listi ima i kandidata iz redova SNS.

Slede liste grupe građana, koje predvode bivši visoki funkcioneri SDA Sandžaka i SPP: „Tutin na prvom mestu – Bajro Gegić“, „Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Baltić“ i „Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović“.

https://n1info.ba/regija/hit-video-vanzemaljci-u-tutinu-sta-je-ovo-za-boziji-hatar/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0efjQwJ26GyZd-ZN8F9qI9h8hNN9u9tIHuGASQKSfAAHoL9AThLg4kcBE_aem_ARTxXYPLPSOWDRn5TAy1Z5bjafd8Z6-e_-vMkoShRL3QUnhOvcRJMNyQVhKHsT46Y8f5ty1HhHhmMJyPqft01gYK