(VIDEO) RADNICI IZ BiH NAPRAVILI HAOS U NJEMAČKOJ: Nisu im platili za obavljen posao, pa su porazbijali portale.

(Foto: Crnahronika.info)

U petak, 5. siječnja 2024., odvijala se prava drama u njemačkom gradu Essenu, gdje su radnici iz Zenice obavljali zahtjevne građevinske radove na poslovnom prostoru.

Situacije u kojima radnici nisu plaćeni za svoj trud često rezultiraju izražavanjem nezadovoljstva i različitim oblicima protesta. Ponekad, kako bi skrenuli pozornost na svoje neispunjeno pravo na plaću, radnici poduzimaju ekstremne korake, kao što je rušenje zidova ili sličnih akcija.

Prema tvrdnjama Olivera Akrapovića, poznatog kao “Cigo” iz Zenice, njemu i njegovoj ekipi nisu željeli platiti 3.200 eura za obavljen posao. Nakon saznanja o neplaćanju, “Cigo” je uzeo čekić i razbio staklene portale na objektu gdje su obavili sve građevinske radove prema dogovoru.

Njihov nalogodavac, također iz Zenice, već dugi niz godina živi u Njemačkoj. Kako je došlo do nesporazuma, ni sami radnici nisu sigurni.

“Radili smo strop, zivode, šajbe u zidove zgradili, postavili staklene portale. Trebali su nam platiti 3.200 eura, a sada nas tuže za štetu od 4.500 eura. Smiješno. Želim upozoriti ljude da pripaze na ovakve poslodavce i gazde.

Smiješno je što nam rade u Njemačkoj.

Došli smo obaviti posao časno i pošteno.

Nismo došli turistički, već da radimo.

Žalosno je što nas ne poštuju, prvenstveno naši ljudi tamo, pa tek onda Nijemci. Tuga, što da kažem”, izjavio je “Cigo” za portal Crna-Hronika.