VUKANOVIĆ: “Schmidt je saradnik i pokrovitelj mafije. SIKTER!” (FOTO)

Zastupnik u Narodnoj skupštini Bosne i Hercegovine entiteta RS i predsjednik stranke Za pravdu i red, Nebojša Vukanović, održao je konferenciju za medije ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

Političar iz Trebinja došao je ispred OHR-a kako bi postavio pitanja visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini, Christianu Schmidtu, o njegovim sastancima u Beogradu u listopadu 2021. godine.

Foto: Samir Saletović/SB

“Prije 15 dana javno sam pitao Schmidta da nam kaže šta je radio u Beogradu, gdje je otputovao tajno i sastao se tajno s nekim osobama. Godinu dana čekamo odgovor od Schmidta na ovo pitanje, a tu je boravio i Dodik.

Jasna je poruka: Raus, odnosno na našem – sikter.

On je samo personifikacija svih odgovornih zbog stanja u državi. Postoje informacije da je dobro naplatio izbornu krađu, zbog koje svi ispaštamo.

Schmidt je saradnik i pokrovitelj mafije. Mijenjao je izborni zakon i odlučivao ko će biti u vlasti, te vršio pritisak preko posrednika na sramnu odluku CIK-a o izborima u RS. On je učestvovao u aferi Hypo i nikada nije odgovorio na pitanja o ovoj aferi”, kazao je Vukanović.

Zatim je dodao:

“Korumpiran je godinama – u Njemačkoj je učestvovao u skandalima, te je odlikovao naciste u Njemačkoj. Jedini izlaz iz krize je da se smanji utjecaj međunarodni zajednice u BiH, a da BiH vrati svoj suverenitet i da narod ovdje odlučuje svoju sudbinu.

EU od Vlade KS traži profitabilni aerodrom u Sarajevu, a ne žele GRAS koji je pred stečajem. Jasna je poruka Schmidtu – nemoj se kriti iza zgrade OHR-a, izađi među narod, u Sarajevu, Travniku, Banjoj Luci, a mi ćemo doći da te pitamo par pitanja”, kazao je Vukanović.

Dalje je pričao o Palestini, te da je Izrael priznao Kosovo…

“Schmidt je najveći krivac, ne Bakir, Dodik, Čović i Trojka, jer ih on održava na vlasti. Jako mi je žao zbog sukoba u Izraelu, a to se služi za podjele. U RS-u se podržava Izrael, većina u BiH Palestinu. No, hoću da napomenem, da je Izrael priznao Kosovo i da već 50 godina krši prava sretnog i veselog naroda Palestine. Ja neću podržavati terorizam bilo kakve vrste”, rekao je Nebojša Vukanović

(Radiosarajevo.ba)