VUKANOVIĆ UPOZORAVA: Guraju narod jedne na druge da bi ginuli za njihove milijarde, da ne bi pričali o pljački

Nebojša Vukanović, član Narodne skupštine Republike Srpske, iznio je svoje mišljenje o današnjim protestima na četiri mjesta duž entitetske linije na svom blogu.

Vukanović naglašava da su protesti rezultat novih shema za finansijsku eksploataciju građana, tvrdeći da vlast u RS pritiska radnike da se priključe protestima.

“Oni koji su zaobilazili front tokom rata, a bavili se švercom cigareta, nafte i kafe, sada mobiliziraju članove svojih stranaka i pristalice da se pridruže protestima i blokadama. U pozadini se, prema njemu, sklapaju novi poslovi za finansijsku eksploataciju građana.

Reklamni spot i prateća muzika, koji evociraju uspomene na ratne godine, su zastrašujući i alarmantni. Ukazuje da postojeće vlasti nemaju nikakve moralne prepreke. Radnici javnih poduzeća i članovi vladajućih stranaka su, kako navodi, prisiljeni da se danas u 18 sati pojave na blokadama duž entitetske linije, što će najviše pogoditi njihove susjede, prijatelje i obitelj koji rade u Federaciji”, istaknuo je Vukanović na svom blogu.

Nastavio je:

“Jadan li je ovaj narod, navodi dalje, koji samo ćuti i gleda, kao da mu je bilo malo ratova, stradanja, tenzija i strahova, a kome zlo, okupatori, izdajnici i nesreće naroda ne daju ni na trenutak da predahne, živi u miru životom dostojnim čovjeka.

Apeliram na sve da danas budu mirni, da ne bude nikakvih provokacija i incidenata. Molim pristalice režima da se odupru pritiscima i ne idu na besmisleni skup i blokade puteva, jer tako ponižavaju sebe i svoje porodice, koje se stide, prave štetu komšijama i prijateljima”, zaključio je.

@n1bih Vukanović: Guraju narod jedne na druge da bi ginuli za njihove milijarde, da ne bi pričali o pljački #bosnaihercegovina #protesti #nebojsavukanovic #n1bih #N1info #Fyp #postforyou ♬ original sound – N1 BiH

(N1)