ZA PUT OD 4 KILOMETRA TRAŽIO 4.000 DINARA: Neregistrovani taksista pokušao prevariti turiste iz Turske, pogledajte gdje najčešće čekaju putnike (FOTO)

Svakodnevno, divlji taksisti u urbanim sredinama nastoje da prevare stanovnike, posebno strance.

Novi incident ovog puta zabeležen je na Instagram stranici “serbialive_beograd”, gde je podeljen snimak u kojem se vidi kako divlji taksista u glavnom gradu pokušava da prevari grupu turskih posetilaca.

– Divlji taksista kod Ada mola mojim prijateljima iz Turske je hteo da naplati vožnju do Galerije 4.000 dinara – piše u jednoj objavi, dok u drugoj stoji:

– Kod Galerije ne možeš da priđeš kolima od taksista, a nijedan neće da vozi na taksimetar.

Na video-snimku se vidi kako taksimetar odbrojava preko 3.000 dinara skoro četiri, a šokirane mušterije su sve krišom snimale. Poznato je da između ova dva tržna centra ima 3,6 kilometara gde se kolima stiže otprilike za sedam minuta.

Podsetimo, početkom avgusta dva automobila su oduzeta prilikom policijske akcije na aerodromu “Nikola Tesla” jer se sumnja da su ih vozili divlji taksisti.

Policija je tokom kontrole taksi prevoza kontrolisala taksiste na punktovima na izlazu sa aerodroma. Jedan od, kako se sumnja ilegalnih taksista je u trenutku kada ga je policija zaustavila prevozio ruskog državljanina.

(Kurir.rs/Informer)