Žena uhvaćena u krađi s groba dječaka (12).

Foto: HRT / Snimak nadzorne kamere / pRINTSCREEN

Opštinska Nadzorna Kamera na Groblju u Domašincu Uhvatila Ženu Triput Dok Krađe Cvijeće sa Groba 12-godišnjaka. Njegova Majka U Šoku.

Mihaela Dragun svakodnevno obilazi grob svog sina koji već tri godine nije među živima. U posljednje vrijeme do groba svraća još uvijek nepoznata žena, koja s groba odnese sve tegle s cvijećem. Pokazao je to snimak s kamere koju je na groblju postavila opština Domašinec, javlja “HRT”.

“Video nadzor usred dana snimio je bijeli auto prolazi kraj bočnog ulaza na groblje, iz kojeg izlazi žena, saginje se, uzme teglu i odlazi”, kaže Mihaela.

Nakon što je žena otišla, Mihaela je pregledala grmlje i doživjela novi šok. U grmlju je vidjela ostavljeno cvijeće koje kradljivici očito nije bilo po volji. Ali, tegle su joj se dopale.

Policija još uvijek nije pronašla počiniteljku.

“Radimo u dva smjera. Cilja nam je identifikovati počiniteljku i preduzeti zajedno s opštinom mjere da spriječimo ponavljanje tih kaznenih djela”, rekao je Zdravko Kolarić, načelnik Policijske stanice Prelog.

Prema viđenom, riječ je o plavokosoj ženi od oko šezdesetak godina, pomalo specifična hoda, prenosi “Tportal”. Policija navodi da ako neko prepoznate osobu sa snimka, javite policiji.

Sazna li se ko je, Petrovoj majci preostaje jedino podizanje privatne tužbe.

(Nezavisne)