Azilant iz BiH opljačkao 10 kazina za četiri sedmice..

Foto: Screenshot/bz-berlin.de

Danas je na sudu Armin B. (23), tražitelj azila iz Bosne i Hercegovine, suočen s optužbama za sudjelovanje u deset pljački kazina i kladionica zajedno sa svojim partnerima u zločinu.

On je priznao sve, naglašavajući da su ga zemljaci ubijedili da ide s njima.

“Moji sunarodnici su me ubijedili da krenem s njima. Pokazali su mi sav taj novac koji već bili ukrali. Govorili su mi: Dok ti čamiš među azilantima, mi već radimo posao”, kaže optuženi.

Optuženi Armin B. priznao je sve, te objasnio da su se pljačke desile u periodu od četiri sedmice, tačnije u martu i aprilu 2022. godine. Kaže da su imali motocikle te da bi nakon završenog posla, samo nestali u saobraćajnoj gužvi.

“Ja sam taj koji je policiji pomogao da se uhapse i drugi”, skoro ponosno je rekao Armin B. danas na sudu. Međutim, dodao je da su oni unajmili ljude koji ga prate i dok je u pritvoru, te da ga smatraju izdajicom.

“Naravno, bojim se osvete”, rekao je on.

Kako prenose njemački mediji, njegovi saučesnici su još avgusta prošle godine osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. Ibrahim P. (24) je dobio 10 godina, Senad B. (25) osuđen je na osam i po godina, Stanislav M. (47) je dobio sedam godina, a Antonio B. (27) će narednih šest godina i 10 mjeseci provesti iza rešetaka.