KALABUHOV PROSTAČKI: “BiH da uđe u NATO, pa to su prazne zaje*bancije!”

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov gostujući na FACE televiziji
izjavio je da Bosna i Hercegovina mora imati svoju suverenu odluku o pristupanju u NATO.

“Ja mislim da pričam pošteno! Možete sa mnom pričati grubo i bahato, ali molim vas ne upadajte u NATO. Naravno, imate slobodu članicom postati, ali oni će svejedno vas…

Ne slušajte insinuacije; sve to prazne su zajebancije! Možete o bilo čemu se oglasiti, ali će samo Rusija vas spasiti. Ovo sam napisao za vas. NATO je ekonomski instrument SAD-a. Putin je rekao da ima stvari koje se moraju riješiti suverenitetom. Svaka država pravi svoju odluku i mora računti kako će se to odnositi na njenu sigurnost.

Vi morate imati svoju suverenu odluku o pristupanju NATO-u! NATO je postao naš oponent! Svako ko se pridruži NATO-u mora pratiti njegovu politiku! NATO gledamo kao potencijalnog neprijatelja.”

Kalabuhov: “Ko će odlučivati o ulasku BiH u NATO ako ne Rusija? SAD? Murphy je rekao da će ubrzati put BiH u EU. Šta to znači? Da su oni gazde EU? Rusija ima puno mogućnosti, vidite koliko se u BiH uči ruski!

Neću da odgovaram ambasadoru Murphyju preko medija. Indirektno može, ali direktno ne. Rekao bih vam isto što i vama. Rusija nije nikome prijetila!”