Balkanski Kvartet Dama Harači Vupertalom: Pohapšene Nakon Niza Pljački!

Jučer su četiri djevojke u dobi od 18, 22, 24 i 35 godina zadržane od strane njemačke policije nakon što su uhvaćene u krađi na glavnoj željezničkoj stanici u Vupertalu.

Tri djevojke su državljanke Bosne i Hercegovine, dok je 35-godišnjakinja državljanka Srbije. Prema izvještajima medija, ove mlade žene su ukrale novčanik 65-godišnjoj putnici. Incident je primijetio svjedok koji je obavijestio ostale putnike na peronu. Djevojke su brzo privedene i protiv njih je pokrenut pravni postupak.

Inače, privedene djevojke su već poznate njemačkoj policiji, jer su već hapšene. Mediji prenose da je svjedok (34) posmatrao cijeli proces pljačke, skrenuo pažnju žrtvi, i one su upravo njegovom prisebnošću i uhvaćene na djelu.

Iako su pokušale da pobjegnu sa lica mjesta, ubrzo su uhvaćene i privedene u stanicu. Novčanik je bio kod 18-godišnje državljanke BiH, koja ga je vratila 65-godišnjoj Njemici.

Nakon privođenja i kriminalističke obrade, a s obzirom da nisu postojali razlozi za zadržavanje, osumnjičene su puštene iz policijske stanice. Protiv njih je pokrenut krivični postupak jer je riječ o slučaju teške krađe.