Krenuli za Berlin sa Malim Jagnjetom, ali austrijska policija im stala na put!

Policajci iz Salcburga nedavno su se susreli s neobičnim događajem. Naime, zabrinuti građani su ih obavijestili da se u jednoj ulici nalazi automobil njemačkih registracija u kojem se nalazi jagnje.

Nakon dolaska na mjesto događaja, policija je zaista pronašla jagnje unutar automobila, koje je sjedilo na improviziranom krevetu napravljenom od kutije sa dekom i sijenom, prenose NezavisneN.

U momentu izlaska policije na teren, vlasnik automobila nije bio prisutna. Policajci su ga sačekali kako utvrdili činjenično stanje.

Naime, ispostavilo se da je riječ o njemačkoj porodici, koja je putovala iz Hrvatske za Berlin. Ovaj 49-godišnji Nijemac je u Hrvatskoj dobio malo jagnje na poklon. Kako je objasnio, ovca ga je odbacila i on ga je, zbog ljubavi prema životinjama, želio da ponese kući gdje je planirao da ga njeguje na svojoj farmi. Inače, tokom transporta životinja je sjedila u sredini između djece i ona su je držala.

Službeni veterinar koji je obaviješten, i zbog nepoštovanja propisa i obaveznog karantina jagnje, koje je nazvano “Chili”, naknadno je prebačeno na potrebne veterinarske preglede i četiri sedmice karantina. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova porodica moći da preuzmu “Chili” nakon isteka karantina i u skladu sa propisima transportuju ga u Berlin.