Banjac: „Željko Komšić i Denis Bećirević volili bi da nema Republike Srpske, a ne znaju da…“

Mehanizam zaštite vitalnog interesa mora se podržati, kazao je u programu RTRS-a Darko Banjac, poslanik Narodne partije Srpske, sastavnog dijela vladajuće koalicije u tom bh. entitetu.

Deseta posebna sjednica NSRS-a, na zahtjev članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, bit će održana danas.

Na jednoglasno usvojenom Prijedlogu dnevnog reda je tačka – Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske po kojoj je Zaključak Predsjedništva BiH u povodu eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države BiH, usvojen bez konsenzusa na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, kao takav – veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.

Pogrešno je raspravljati hoće li NSRS to podržati. To se jednostavno mora podržati, bez obzira iz koje političke partije dolazili poslanici, poručio je Banjac.

Preostala dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Denis Bećirević volili bi da nema Republike Srpske, a ne znaju da bez Srpske nema ni BiH.

Upravo zbog toga Željka Cvijanović uradila je ono što je njena ustavna obaveza, da zaštiti vitalni nacionalni interes Republike Srpske, rekao je Banjac.