Brutalno Zlostavljanje Maloljetnika od Strane Policije u RS: Otac Nemoćno Slušao Užasne Zvuke iz Susjedne Prostorije..

Četrnaestogodišnji dječak pretrpio je nasilje unutar Policijske stanice Osmaci u entitetu Republika Srpska.

Prema izvještaju portala Klix.ba, dječakov otac, Juso Jusić, iznio je tvrdnje da su policajci fizički napali njegovog sina zbog toga što dječak nije krivio mladiće iz sela za događaj na koji nije bio prisutan.

Jusić nam kaže da su policajci došli do njega kući u selo Mahala jučer kako bi uzeli izjave mještana nakon što se, kako pretpostavlja, desila pljačka koju su počinili momci iz sela. Međutim, kako tvrdi, njegov sin nije bio ni akter, ni svjedok tog događaja.

“Danas su opet došli u 9:00 sati kako bi ispitali dijete. Njemu su odmah rekli da nije okrivljen i da ide samo da da izjavu i da kaže šta su drugi uradili. Međutim, kako on nije prisustvovao nije mogao ni druge okriviti jer ne zna ništa”, kaže nam Jusić.

Dodaje da je i on pošao sa sinom i da mu je kazano da će prisustvovati davanju izjave. Međutim, nije tako bilo. Dječak je izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji iz koje je čuo njegove jauke.

“Počeli su ga tuči, udarati. Ja sam čuo da jauče i plače. Dijete je izudarano, prijetili su mu i izudarali ga da bi priznao nešto što ne zna”, objašnjava Jusić.

Dječaku su konstatovane povrede glave, vrata, lijeve ruke i noge. Na naše pitanje kako je dječak sada, Jusić nam kaže da je isprepadan. Sa ljekarskim nalazima će, kako nam kaže, sutra otići u PU Zvornik kako bi podnio prijavu.

(Slobodna-b)