Citati Čarlsa Bukovskog , mudrost o borbi u životu – Zašto se jedino tome isplati posvetiti ?

Čarls Bukovski je priznat kao jedan od izvanrednih i nadahnutih pisaca svih vremena, čija reputacija doseže širom svijeta.

Čarls Bukovski, rođen kao Hajnrih Karl (Henri Čarls) Bukovski Mlađi 16. avgusta 1920. godine u Andernahu, Njemačka, bio je istaknuti američki pisac. Njegovi savjeti su iznimno vrijedni, a neki od njih se ističu: “Ako želite nešto postići – idite do kraja. Inače, nemojte ni započinjati.”

To znači da biste mogli izgubiti partnera, obitelj, poslove, pa čak i vlastiti život. Može značiti da ćete gladovati dva, tri ili četiri dana… Može značiti da ćete se smrzavati na klupi u parku. Može dovesti do zatvora, podsmijeha, ismijavanja ili izolacije…

Izolacija je dar, dok je sve drugo samo test vaše izdržljivosti… vaše želje da to doista ostvarite! Svakodnevno vidim na stotine ljudi koji su potpuno odustali. Naokolo vidim one koji nemaju nikakve težnje osim hrane, krova nad glavom i odjeće – oni su usredotočeni samo na to, bez snova.

Oni ne osjećaju užas zbog ljubavi koju ne osjećaju ili ljubavi koju ne dobivaju. Ali vi ćete uspjeti. Bez obzira na odbijanja i male izglede, bit će bolje nego što možete zamisliti. Ako se odlučite pokušati – idite do kraja! Ne postoji sličan osjećaj, bit ćete sami s božanstvima, dok će noći buktati u plamenu.

Jahat ćete život sve do savršenog smijeha. Život je jedina borba vrijedna truda! Intelektualac kaže jednostavnu stvar na komplikovan način, umetnik kaže komplikovanu stvar na jednostavan način.

Izvor: pult24.info