Cvijanovićeva: “U Mehmedovićevoj glavi i dalje stanuju tenkovi..”

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, primijetila je da Šemsudin Mehmedović i dalje ima žive sjećanja na tenkove, granate i zolje, te da mu se ponekad čini da vidi oklopna vozila “Despot” i “Vihor”.

Na pitanje Srne da prokomentariše Mehmedovićevu izjavu da je Željka Cvijanović u pravu kada je rekla da su jučerašnji protesti bili proba, Cvijanovićeva je odgovorila da sigurno jesu generalna proba, računajući da će valjda jednom dozvoliti da protesti budu održani pred Tužilaštvom, Sudom ili OHR-om, kako to dozvoljavaju raznim udruženjima i političkim partijama iz FBiH.

“Mehmedović je dio politike koja je sponzorisala ne samo ubijanje po BiH, već i razne monstrume koji su u terorističkim napadima ubijali po svijetu, a svi listom imali ili pasoše BiH, ili prolazili kroz kampove za obuku u BiH, ili koristili municiju proizvedenu u BiH ili odavali počasti i komemoracije u sred Sarajeva onima od kojih se ogradio cijeli svijet”, naglasila je Cvijanovićeva.

I sad taj Mehmedović, istakla je Cvijanovićeva, kobajagi upozorava neku međunarodnu zajednicu da je prijetnja po BiH to što se građani Republike Srpske okupe na mirnim protestima da kažu da im je dosta torture, manipulacija i nepravde koju proživljavaju samo zato što Mehmedović i njemu slični nisu dosanjali svoj državotvorni san u kojem BiH pripada samo Bošnjacima.

“Tražili su i reakciju Eufora, ali jasno je da više ne nasjedaju svi na histerične laži koje im plasiraju sarajevske političke partije. Manipulisali su državom i Ustavom, naravno uz podršku pojedinih stranih centara moći, do te mjere da su obesmislili sve, a onda krivca traže u Republici Srpskoj”, naglasila je srpski član Predsjedništva BiH.

Ona je ukazala da na protestima podrške institucijama Republike Srpske nije bilo ničega rušilačkog, za razliku od protesta koje su oni organizovali kod Predsjedništva BiH ili Parlamentarne skupstine BiH, ostavljajući za sobom paljevine i haos, tobože braneći državu.

“Ali, Mehmedović je, ipak, u jednom u pravu – moguće je okupiti mnogo, mnogo više ljudi na protestima protiv nepravde, ali za generalnu probu ovo je sasvim dovoljan broj”, istakla je Cvijanovićeva.

(Nezavisne)