DENIS BEĆIROVIĆ U SLUŽBENOJ POSJETI VATIKANU: Član Predsjedništva je pozvao papu Franju da još jednom posjeti BiH..

Tokom zvanične posjete Vatikanu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović imao je privatnu audijenciju s papom Franjom.

Tom prilikom, Bećirović i papa Franjo potvrdili su da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Vatikana prijateljski, s visokim nivoom razumijevanja i međusobnog poštovanja.

Bećirović je izrazio zahvalnost papi Franji i Vatikanu za principijelnu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Izrazio je nadu da će se nastaviti podrška našoj zemlji, posebno na euroatlantskom putu. Rekao je da Bosna i Hercegovina izuzetno cijeni angažman i posjetu pape Franje našoj zemlji, kao i dvije posjete Ivana Pavla Drugog.

Papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u njegovom srcu, te da se rado prisjeća posjete našoj zemlji i susretima s ljudima u Sarajevu 2015. godine.

Tokom razgovora papa Franjo je rekao da prati dešavanja u Bosni i Hercegovini i da podržava snaženje kulturnog i međureligijskog dijaloga, zajednički život u Bosni i Hercegovini i njen multietnički karakter.

Bećirović je pozvao je papu Franju u posjetu Bosni i Hercegovini, i rekao da bi svim građanima i narodima bila čast da još jednom pruže gostoprimstvo poglavaru Katoličke crkve, navodi se, između ostalog, u saopćenju iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.