Giganti diplomacije, Vučić i Zelenski, zajedno na fotografiji!

U Atini su se sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Ranije je Vučić rekao da će ponoviti stav Srbije, dodaje da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, pa se nada da će i oni poštovati teritorijalni integritet Srbije.

“Ako je pitanje da li će glavna tema da bude Rusija, nemam nikakve sumnje. Nama nije problem da ponovimo forumulaciju iz UN. Postoje i dalje stvari sa kojima Srbija ne može da se saglasi. Znam da će to večeras da bude glavna tema. Ponoviću šta je stav Srbije i stav Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sve drugo, teritorijalni itegritet Ukrajine poštujemo, nadamo se da će Ukrajina da poštuje i teritorijalni integritet Srbije. Da li je Rusija prekršila Međunarodno javno pravo napadom na Ukrajinu, očigledno je.

Kad je reč o uvođenju sankcija i optužbama ko je ad hominem počinio ratne zločine – ja u tome da učestvujem neću dok ne budem video da je zemlja u užasno teškoj situaciji. A onda ću narodu da kažem, suočeni smo sa tim i tim. Neko bi rekao da sam lično mazohista, nisam, samo se borim da izguram sve za našu zemlju”, tvrdi on, prenose Novosti.